Pretraga

29 dana za 29 nekretnina: Objavljen natječaj za zakup državnih poslovnih prostora

A- A+

Objavljen je natječaj za zakup 29 poslovnih prostora u vlasništvu Republike Hrvatske. Većina poslovnih prostora koje je moguće zakupiti nalazi se u Zagrebu, a najjeftiniji iznos zakupa trenutno je 494, 51 kunu. Natječaj je objavilo trgovačko društvo Državne nekretnine d.o.o.

državne nekretnine

Zakup državnih prostora | foto: Državne nekretnine d.o.o.

Natječaj za zakup poslovnih prostora objavljen je danas, a ponudu je moguće podnijeti do 26. ožujka do 12 sati.

Temeljem Odluke Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine trgovačko društvo Državne nekretnine d.o.o. objavilo je Javni poziv za podnošenje ponuda za zakup poslovnih prostora. Javni poziv obuhvaća 29 poslovnih prostora koje država daje u zakup.

Od 29 prostora na zakup njih 11 nalazi se u Zagrebu, dva u Karlovcu, tri u Osijeku i tri u Petrinji, dva u Splitu i dva u Vrginmostu, a po jedan u Zadru, Varaždinu, Slavonskom brodu, Opatiji, Dubrovniku i Bjelovaru. Popis svih poslovnih prostora dostupnih za zakup dostupan je na stranicama društva Državne nekretnine.

prostor

Vinogradska cesta 5, prostor za zakup | foto: Državne nekretnine d.o.o.

Zakup od 494 do 11.583 kune

Jedan od najjeftinijih prostora za zakup nalazi se na adresi Vinogradska cesta 5 u Zagrebu. Riječ je o poslovnom prostoru površine 11,63 kvadratna metra, a čija je početna mjesečna neto zakupnina 494,51 kunu. Među jeftinijim nekretninama nalazi se i prostor u Karlovcu, na adresi Banija 1. Riječ je o poslovnom prostoru površine 26,20 kvadratnih metara. Prostor u Zagrebu spada u energetski razred D/D, a prostor u Karlovu u razred D.

prostor zakup

Banija 1, Karlovac | foto: Državne nekretnine d.o.o.

Kada se pogledaju prostori na zakup na obali početne mjesečne zakupnine nešto su drugačije. Za prostor površine 13 kvadratnih metara u Opatiji izdvojit ćete minimalno 1.523,11 kuna. Prostor se nalazi u prizemlju ulične zgrade na adresi Maršala Tita 59, a spada u energetski razred B/C.

prostor zakup

Maršala Tita 59, Opatija | foto: Državne nekretnine d.o.o.

Situacija se ne mijenja ni na jugu gdje su trenutno najveće početne cijene zakupa. Za poslovni prostor u Splitu, na adresi Teutina 1, površine 99 metara kvadratnih, izdvojit ćete minimalno 11.583,00 kune. Za poslovni prostor u Dubrovniku, površine 18,59 kvadratnih metara, izdvojit ćete minimalno 11.154,00 kuna za mjesečni zakup. Prostor u Splitu spada u energetski razred D/G, a prostor u Dubrovniku u razred C.

prostor zakup

Split, Teutina 1 | foto: Državne nekretnine d.o.o.

Copy link
Powered by Social Snap