Pretraga

APN objavio ponude 14 banaka za subvencionirane stambene kredite

A- A+

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) zaprimila je ponude 14 banaka za subvencioniranje stambenih kredita, a efektivne kamatne stope kreću se od 1,99 posto do 3,50 posto, objavljeno je u petak u APN-u na javnom otvaranju ponuda.

Stanovi

APN je 16. veljače objavio poziv kreditnim institucijama za prikupljanje ponuda za sklapanje ugovora o davanju subvencioniranih kredita, a one su se zaprimale do jučer zaključno do 15 sati, prenosi Poslovni Dnevnik.

Najnižu efektivnu kamatnu stopu, od po 1,99 posto i za kunske i eurske kredite, ponudile su Erste&Steiermarkische banka i Karlovačka banka. Hrvatska poštanska banka (HPB) je za kredite i u kunama i eurima istaknula efektivnu kamatnu stopu od 2,05 posto, OTP banka od 2,18 posto, a Zagrebačka banka (Zaba) od 2,19 posto.

Izdvojeni članak

Možemo smatra nužnim prekid APN kreditiranja: Predlažu izgradnju stanova za javni najam

Tri su banke koje su za subvencionirane stambene kredite ponudile različite kamatne stope u dvije valute. Raiffeisen banka za kune građanima nudi kamatnu stopu od 2,86 posto, a eure od 2,33 posto. Istarska kreditna banka Umag je za kunske kredite istaknula efektivnu kamatnu stopu od 2,26 posto, BKS banka nudi efektivnu kamatnu stopu od 2,46 posto za kredite u kunama, a 2,04 za kredite u eurima, a za eurske od 2,18 posto.

Prema planu će 9. ožujka biti objavljen oglas za subvencioniranje stambenih kredita, od kada će i građani moći bankama podnositi svoje zahtjeve za kredite, a 21. ožujka će banke u ime svojih klijenata početi s predajom zahtjeva za subvencije APN-u.

Copy link
Powered by Social Snap