Pretraga

Dobre vijesti za članove mladeži stranaka: Vlada gradi jeftine stanove u Zagrebu, a oni će imati prednost

A- A+

Prijedlogom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o subvencioniranju stambenih kredita Vlada planira uvesti novu mjeru kojom bi gradila minimalno 10 zgrada u kojima bi mladi mogli kupiti kvadrat stana po cijeni od maksimalno 1000 eura. Prema neslužbenim informacijama, Vlada će dati prednost mladima iz svojih redova, ali tvrde kako će se svi stranački pomladci imati jednaki tretman.

Iz HDZ-a su objasnili kako tim potezom žele nagraditi mlade koji žele ostati u Hrvatskoj i koji njeguju ljubav prema “vjeri i domovini” I Foto: Unsplash

Jučer je upućen prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o subvencioniranju stambenih kredita prema kojem bi osim dosadašnjih subvencija Vlada uvela novu mjeru kojom bi gradila minimalno 10 zgrada, za početak u Zagrebu, a kasnije i u ostatku Hrvatske, a cijena kvadrata iznosila bi najviše 1000 eura.

‘Zadužili hrvatski narod’

Vlada se nada da bi ovom mjerom potaknula mlade da ostanu u Hrvatskoj, a zanimljiv detalj je kako bi kod kupnje stana prednost imali mladi koji imaju člansku iskaznicu.

Iz Vladu su objasnili kako tim potezom žele nagraditi mlade koji žele ostati u Hrvatskoj i koji njeguju ljubav prema “vjeri i domovini”, a to su u prvom redu mladi koji su politički osvješteni i odgovorni građani. Iz vrha Vlade odbacuju optužbe oporbe kako će prednost imat članovi mladeži HDZ-a te poručuju da će svi stranački pomladtci imati jednaki tretman.

Luksuzni stanovi na atraktivnim lokacijama

Stanove bi, ako prijedlog zakona prođe, gradili diljem Hrvatske. Cijeli projekt sufinanciran je od strane EU te će zgrade biti u potpunosti samoodržive dok će stanovi biti opremljeni najnovijom tehnologijom. Ovo bi bio jedan od prvih takvih projekata ne samo u Hrvatskoj nego i u EU kojim bi se mladima omogućiti da ispod tržišne cijene kupe najmodernije stanove na atraktivnim lokacijama, istovremeno potičući održivu gradnju.

Na natječaj za kupnju stana moći će se prijaviti svi mlađi od 35 godina s mjestom prebivališta u Hrvatskoj, a koji ne posjeduju u svom vlasništvu niti jednu drugu nekretninu, neslužbeno nam je rekao izvor blizak najmoćnijem političkom vrhu te naglasio da je ovo samo jedan u nizu projekata koje Vlada misli provesti ne bi li potaknula mlade na ostanak u domovini.

Više zanimljivih vijesti objavljenih na prvi april pročitajte ovdje:

Izdvojeni članak

Prvotravanjske šale izazvale lavinu reakcija: Evo što smo vam sve podvalili

Copy link
Powered by Social Snap