Pretraga

Država daje u najam nekretnine na top lokacijama diljem Hrvatske, cijena prava sitnica

A- A+

Državne nekretnine objavile su četvrti javni poziv u 2024. za zakup 35 poslovnih prostora u Zagrebu, Bjelovaru, Iloku, Osijeku, Poreču, Puli, Rijeci, Umagu i Splitu. Najviše nekretnina ponuđeno je u  Zagrebu – 13 poslovnih prostora i 5 garažnih mjesta, a nakon glavnog grada najviše prostora u desetogodišnji zakup nudi se u Rijeci. Riječ je mahom o nekretninama na atraktivnim lokacijama za koje se očekuje velik interes.

poslovni prostor Rijeka

poslovni prostor Rijeka | foto: Državne nekretnine

Državne nekretnine raspisale su još jedan natječaj kojim nude u najam državne poslovne prostore i garaže. Tri poslovna prostora u užem središtu grada ponuđena su u zakup na frekventnim lokacijama Zagreba, Rijeke i Osijeka. Osim po lokaciji predstavljaju top nekretnine svakako po povoljnoj početnoj cijeni kvadrata.

Najveći i najmanji

Na adresi Janeza Trdine 9A u Rijeci, nedaleko Trga svete Barbare i svega stotinjak metara od riječkog Korza, ponuđen je prostran poslovni prostor s galerijom veličine 133 kvadrata. Početna mjesečna zakupnina iznosi 2.993,54 eura, odnosno 22,40 eura po četvornom metru.

Izdvojeni članak

Ovaj hrvatski grad nudi najam od 50 centi po kvadratu za deficitarni kadar

U Osijeku se ističe poslovni prostor u središtu grada, površine od 8,96 četvornih metara. Kvadraturom je najmanji u sklopu natječaja, ali je smješten u nizu lokala zgrade u Županijskoj 2 odmah do osječke konkatedrale. Početna mu je mjesečna zakupnina 81,66 eura odnosno 9,39 eura po četvornom metru.

Zanimljive lokacije u Zagrebu i Splitu

U obnovljenom zagrebačkom pješačkom prolazu Oktogon, blizu središnjeg dijela sa staklenom kupolom, daje se u zakup poslovni prostor veličine 82 četvorna metra. Početna mu je mjesečna zakupnina 2.107,66 eura, odnosno 25,70 eura po četvornom metru.

U zapadnom dijelu Zagreba u Ozaljskoj 39 i 40 s početnom zakupninom od 8,40 eura po kvadratu ponuđeni su manji poslovni prostori, a dva susjedna, također manja poslovna prostora, od 16 i 20 kvadrata ponuđena su u zakup u Vlaškoj 97 i početna im je zakupnina 10,90 eura po četvornom metru.

Poslovni prostor koji se daje u zakup u Splitu u ulici Slobode 3 nalazi se nedaleko Gradske knjižnice Marka Marulića, sastoji se od prostora u prizemlju i podrumu, a s 365 četvornih metara zakupni je potencijal za one koji imaju potrebu za poslovanjem u većem prostoru.

Uvijek atraktivne garaže

Garažna mjesta i garaže daju se u zakup u Zagrebu i Poreču. U Zagrebu je riječ je o lokacijama na Peščenici i Sveticama koje su na prethodnim natječajima rezultirale dobrim odazivom zainteresiranih zakupnika, a u Poreču na lokaciji Kvajera 18 i 20.

Ponude za zakup dostavljaju se na adresu: Državne nekretnine d.o.o., Planinska 1, 10000 Zagreb, do podneva 29. svibnja 2024. Prostori se daju u zakup u viđenom stanju pa se prethodno mogu pogledati između 13. i 16. svibnja 2024. prema rasporedu objavljenom na Internet stranici Državnih nekretnina. Ugovor o zakupu sklapa se s odabranim najboljim ponuditeljima na vrijeme od 10 godina, a zakupnici su prvi mjesec od sklapanja ugovora oslobođeni plaćanja zakupnine.

Doznajte ovdje kako je završi prvi ovogodišnji državni natječaj za najam poslovnih prostora i garaža.

Copy link
Powered by Social Snap