Pretraga

Bitka za državne garaže u Zagrebu, sve otišle u zakup, jedna za četiri puta veću cijenu

A- A+

Prvi javni poziv za zakup poslovnih prostora u državnom vlasništvu ove godine rezultirao je ogromnim odazivom građana. Prije svega Zagrepčana. Kako i ne, kada su se u ponudi nalazile ni manje ni više nego garaže na top lokacijama u metropoli. Naime, u konkurenciji od 17 poslovnih prostora, osam garaža i jedne skladišne hale u sedam hrvatskih gradova najžešće ‘bitke’ su se vodile upravo za parking.

garaža u ulici Kneza Domagoja

garaža u ulici Kneza Domagoja | foto: Državne nekretnine

Velik odaziv rezultirao je 77 postotnom uspješnosti natječaja 1/24, a ukupno je pristiglo 120 ponuda od kojih se jedna trećina odnosila na garaže u Zagrebu, izvještavaju iz Državnih nekretnina. Dodaju i kako su prema prvim rezultatima rekorderi natječaja po broju pristiglih ponuda garaže i garažna mjesta na prva 3 mjesta.

Za garažu u centru grada, u ulici Kneza Domagoja, natjecalo se čak 18 ponuditelja, a najbolja ponuda je iznosila 116 eura u odnosu na početnih 46,50 eura. Za borongajsko garažno mjesto u Divka Budaka 17. konkuriralo je 16 ponuditelja, a za garažu u Tijardovićevoj 12 u Prečkom pristiglo je 15 ponuda te je za ovu garažu najbolja ponuda iznosila 167,13 eura u odnosu na početnih 40 eura.

Izdvojeni članak

Trebate garažu u centru grada? Sada je prilika, država oglasila zakup za bagatelu

Treba spomenuti i da su ponude su pristigle za gotovo sve poslovne prostore ponuđene u Zagrebu u sklopu ovoga natječaja. Ponuditelji su očekivano dali najveći broj ponuda za prostore u centru grada.

Za poslovni prostor na Europskom trgu u Vlaškoj 12 od tridesetak četvornih metara pristiglo je 10 ponuda, početna zakupnina iznosila je 25,70 eura za kvadrat, a najboljom ponudom na natječaju iznos je podignut na 106 eura. Šest ponuda pristiglo je za prostor od 12 četvornih metara oglašen u Prolazu sestara Baković, a najviša ponuđena mjesečna zakupnina je 505 eura.

Od ostalih gradova u kojima su bili ponuđeni poslovni prostori, interes je iskazan u Petrinji, Puli, Rijeci i Sisku. Za prostore oglašene u Bjelovaru i Karlovcu nije bilo interesa.

Pronađite ovdje vodič za kupnju prve nekretnine, doznajte sve o financiranju, zamkama i kako potragu prilagoditi potrebama.

Copy link
Powered by Social Snap