Pretraga

Trebate garažu u centru grada? Sada je prilika, država oglasila zakup za bagatelu

A- A+

Prvim natječajem u 2024. u Zagrebu se na osam lokacija daju u zakup poslovni prostori, a na preostalim zagrebačkim lokacijama ponuđene su garaže i parkirna mjesta u garažama. Najviše prostora u Zagrebu ponuđeno je u drugoj zoni i površine su od 14 do 84 četvorna metra, a početni iznos mjesečne zakupnine po četvornom metru ovdje iznosi 10,90 eura, dok je u strogom centru grada taj iznos 25,70 eura po četvornom metru. Cijene zakupa garaža kreću se pak od 20 do 140 eura.

garaža

garaža | foto: Freepik

Državne nekretnine objavile su javni poziv za zakup poslovnih prostora u vlasništvu Republike Hrvatske kojim je u sedam gradova oglašeno 17 poslovnih prostora, osam garaža i jedna skladišna hala. Rok za predaju ponuda je do 16. veljače 2024., a zakupiti se mogu prostori u Zagrebu, Bjelovaru, Karlovcu, Petrinji, Puli, Rijeci i Sisku.

Izdvojeni članak

Kako izgledaju Liste čekanja za gradske stanove u Rijeci, Osijeku i Splitu

Svi poslovni prostori daju se u zakup u viđenom stanju pa su za vrijeme trajanja natječaja organizirani pregledi. Ugovor o zakupu sklapa se s odabranim najboljim ponuditeljima na vrijeme od 10 godina, a zakupnici su prvi mjesec od sklapanja ugovora oslobođeni plaćanja zakupnine.

Najviše nekretnina u Zagrebu

U zagrebačkoj nultoj zoni ponuđena su dva poslovna prostora. Prostor kod Europskog trga od 30-ak četvornih metara, smješten u zgradi na uglu Vlaške i Cesarčeve, ima početnu mjesečnu cijenu zakupa od 760,21 eura. Mali prostor od 12 četvornih metara u Prolazu sestara Baković ili nekadašnjem Miškecovom prolazu ponuđen je s početnom mjesečnom zakupninom od 315,08 eura.

Garaže i parkirna mjesta u garažama, za koja na natječaju mogu sudjelovati i fizičke osobe, u zakup se daju u blizini Glavnog kolodvora, u ulici Kneza Domagoja 26, na Pešćenici u Ivanićgradskoj 59B, zatim u Divka Budaka 17 nasuprot okretišta Borongaj, u Gruškoj ulici na Savici te u zapadnom dijelu gradana adresi Tijardovićeva 22 u Prečkom. Početne cijene zakupa kreću se od 20 do 140 eura. Garaža se daje u zakup i u Sisku, a u Petrinji je ponuđeno 395 četvornih metara dvorišne hale.

garaža u ulici kneza Domagoja | foto: Državne nekretnine

garaža u ulici kneza Domagoja | foto: Državne nekretnine

U Rijeci najskuplji i najmanji ‘poslovanjak’

U Bjelovaru i Karlovcu ponuđena su po dva poslovna prostora s početnom cijenom zakupa od oko 6 eura po četvornom metru. U Bjelovaru je riječ o dva susjedna prostora veličine 50 i 70 četvornih metara u prizemlju zgrade okružene poslovnim lokalima na adresi Ivana Gundulića 10. U Karlovcu se u zakup daju veći prostori od cca 117 i 127 četvornih metara, a smješteni su u centru na Trgu bana Petra Zrinskog 4 te u Mačekovoj 11 na križanju s prilazom Većeslava Holjevca.

Izdvojeni članak

Rijeka izrađuje Listu stanova za mlade, baza priuštivo stanovanje kroz najam

U zakup su ponuđeni i prostori u Istri i Primorju. U srcu Pule, nasuprot gradske ACI marine i nadomak stare gradske jezgre, daje se u zakup poslovni prostor veličine 60-ak četvornih metara s početnom mjesečnom zakupninom od 1.357,16 eura. U Rijeci se u zakup daje pak najmanji prostor na natječaju, površine 13,93 četvorna metra, smješten je uz staro korito Rječine na adresi Fiumara 15B, a početna mu je mjesečna zakupnina 312 eura.

poslovni prostor nasuprot ACI marine Pula

poslovni prostor nasuprot ACI marine Pula | foto: Državne nekretnine

Iz Državnih nekretnina podsjećaju kako je još uvijek u tijeku natječaj za zakup 40 državnih nekretnina, o kojima se radi pogledajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap