Pretraga

Država u zakup daje preko 40 top nekretnina, među njima i kultna lokacija na obali

A- A+

Raspisan je javni natječaj Državnih nekretnina za zakup 41 poslovnog prostora i garaža u 12 gradova. U Zagrebu se u zakup daje 21 poslovni prostor dok se preostali prostori mogu zakupiti u Osijeku, Sisku i Karlovcu, Zadru i Splitu te u Rijeci, Opatiji, Matuljima, Puli, Bakru i na Cresu. Prostori se daju u zakup na 10 godina, a rok za predaju ponuda je 26. siječanja.

državne nekretnine oglašene za zakup

državne nekretnine oglašene za zakup

U zakup ide više od 40 državnih poslovnih prostora i garaža koje se uvelike nalaze na atraktivnim lokacijama u gradskim središtima najvećih hrvatskih gradova. Nekretnine idu u najam u viđenom stanju na vrijeme od 10 godina. Rok za predaju ponuda je 26. siječnja 2024., a prostori se prethodno mogu pogledati između 15. i 19. siječnja 2024. prema rasporedu objavljenom u javnom pozivu.

Izdvojeni članak

Vodič za kupnju prve nekretnine: Financiranje, zamke i kako potragu prilagoditi potrebama

Dobre prilike u Zagrebu

U užem središtu glavnog grada ponuđeni su prostori na broju 3, ulični od 156 kvadrata u ulici Pod zidom te dvorišni u Mesničkoj, s početnim zakupninama od približno 14 i 7 eura po metru četvornom. Prostor u Mesničkoj ujedno je s 542 kvadrata i najveći na ovom natječaju. U zagrebačkoj nultoj zoni u zakup se daje prostor od 36 kvadrata u nizu lokala Prolaza sestara Baković, poznatijeg kao Miškecov prolaz, a za njega je najmanji mogući iznos ponude 673,21 eura.

Osim dobre lokacije, konkurentnost prostoru daje i njegov položaj pa sudionici javnog natječaja mogu konkurirati i za ugaoni poslovni prostor od približno 40 kvadrata u Zagrebu na križanju ulica Natka Nodila i Zvonimirove ili za prostor u ugaonoj zgradi na križanju Petrinjske i Boškovićeve gdje se u zakup daje prostor veličine 55 kvadrata, a početna zakupnina im je približno 8 eura po metru četvornom.

U zagrebačkim četvrtima Vrbik i Ravnice te u četvrtima Novog Zagreba, Sigetu i Središću, u zakup se daje i pet garaža za koje se sa svojom ponudom mogu natjecati i fizičke osobe.

poslovni prostor u Mesničkoj

poslovni prostor u Mesničkoj | foto: Državne nekretnine

Najskuplje u Opatiji

Prepoznatljiv imenom, veliki poslovni prostor bivšeg Choco bara od 223 kvadrata u zakup se daje u središtu Opatije. Početna zakupnina na natječaju iznosi 3.470,87 eura. U centru Osijeka u zakup se pak daju prostori nedaleko osječke konkatedrale od gotovo 180 kvadrata na adresi Kapucinska 36. Početna mjesečna zakupnina iznosi 1.685,97 eura te manji prostor od 58 m2 u osječkoj Tvrđi kojemu je početni iznos zakupa 548,87 eura.

poslovni prostor bivšeg Chocco bara Opatija

poslovni prostor bivšeg Chocco bara Opatija | foto: Državne nekretnine

poslovni prostor na osječkom Korzu

poslovni prostor na osječkom Korzu | foto: Državne nekretnine

U središtu Zadra oba poslovna prostora koji se daju u zakup smješteni su na poluotoku, u ulicama Braće Vranjana 7, blizu križanja s Kalelargom, te na Poljani pape Aleksandra III 3, nasuprot crkve sv. Krševana. Površine im iznose 50 i 40 četvornih metara.

U Rijeci, na adresi Janeza Trdine 9A, nedaleko Trga svete Barbare i svega stotinjak metara od riječkog Korza, ponuđen je prostor bivše knjižare od 133 kvadrata, a početna zakupnina iznosi 27,99 eura po metru četvornom. Jedan od dva poslovna prostora koji se mogu zakupiti u Puli ima 30 kvadrata, smješten je u obalnom dijelu, na Rivi 18, između dva parka te je samo stotinjak metara udaljen od pulske Arene.

poslovni prostor Zadar

poslovni prostor Zadar | foto: Državne nekretnine

poslovni prostor Rijeka

poslovni prostor Rijeka | foto: Državne nekretnine

Pogledajte ovdje aktualnu analizu tržišta nekretnina.

Copy link
Powered by Social Snap