Pretraga

Dvadesetogodišnjak ukrao milijune prodavajući stanove koji ne postoje

A- A+

Policijska uprava zagrebačka potvrdila je sumnje da je osumnjičeni dvadesetogodišnjak oštetio još šest osoba. Mladić je prevario četiri muškarca i dvije žene pokazivajući im lažne arhitektonske nacrte o izgradnje nove zgrade na zapadu grada Zagreba, naravno, zgrada ne postoji niti se ikada planirala graditi.

Pixabay

Već je poznato javnosti o mladiću koji je prevario prodajom nepostojećih stanova, no istraga se nastavlja dalje i Policijska uprava zagrebačka objavila je priopćenje za medije da se radi o šest osoba i da je iznos prijevare veći od dva milijuna kuna.

-Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke daljnjim intenzivnim i ustrajnim provođenjem kriminalističkog istraživanja, tijekom kojeg je već potvrđena sumnja da je 20-godišnjak oštetio tri osobe za više od 600.000 kuna sada su potvrdili i sumnju da je 20-godišnjak počinio više kaznenih djela „Prijevara“ i kazneno djelo „Krivotvorenje isprave“ na štetu četiri muškaraca starosti 41, 57, 41 i 79 godina te dvije ženske osobe starosti 58 i 59 godina, objavila je Policijska uprava zagrebačka.

Izdvojeni članak

Povijesna kazna od 62 mil. eura za firmu u građevinskom kartelu: Gradili su i Zagrebtower

Mladić je prevario navedene osobe tako da je iz njih izvukao avanse za nepostojeći projekt izgradnje novo zgrade na zapadnom dijelu grada.

-Naime, sumnja se da je 20-godišnjak oštećene dovodio u zabludu da će na području zapadnog dijela Zagrebu izgraditi stambenu zgradu i to tako da im je prikazivao krivotvorene arhitektonske nacrte stambene zgrade, krivotvoreni ugovor o ortaštvu, krivotvoreni ugovor s izvođačem radova te krivotvorene uplate o kupovini keramičke opreme. Nadalje, oštećene osobe su ujedno potpisivale ugovore o kupnji stanova u još neizgrađenoj stambenoj zgradi te su na račun trgovačkog društva u vlasništvu osumnjičenog, u kojem je on također i direktor, uplaćivali avanse za kupnju stanova, izjavili su u priopćenju.

Izdvojeni članak

Prevara u Konavlima: Majstor uzeo paprenu akontaciju, bez da je imao u planu napraviti radove

Prema dvadesetogodišnjaku je podignuta kaznena prijava koju trenutno obrađuje Općinsko državno odvjetništvo.

-Materijalna šteta pričinjena ovim navedenim kaznenim djelima iznosi oko 2,3 milijuna kuna. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, a nakon što je već prethodno kaznena prijava podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu, policijski su službenici o svemu do sada utvrđenom posebnim izvješćem obavijestili Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu, zaključili su.

Copy link
Powered by Social Snap