Pretraga

[FOTO] Skoro milijun kuna utrošeno na radove: Pogledajte kako izgleda SRC ‘3. maj’ nakon uređenja

A- A+

U Sportsko rekreacijskom centru ‘3. maj’ na Kantridi postavljen je novi sustav klimatizacije, a trg uz dvoranu uređen je i opremljen spravama za vježbanje i košem za igranje košarke. Ukupna vrijednost radova iznosi 945.000,00 kuna.

Trg uz dvoranu SRC 3. maj, foto: Grad Rijeka

Tijekom svibnja ove godine u SRC-u „3.maj“ obavljeni su radovi na postavljanju novog sustava za grijanje i hlađenje, radovi na postavljanju zaštite za redukciju buke od klimatizacijskog sustava i radovi na uređenju trga ispred centra s postavljanjem sprava za vježbanje, odnosno radovi na uređenju mini rekreativne zone.

Radovi na postavljanju novog sustava grijanja i hlađenja sportske dvorane u sklopu SRC ‘3. maj’ obuhvaćali su ugradnju novih instalacija tlačnih i odsisnih ventilacijskih kanala te ugradnju kompaktne jedinice s ugrađenim kompresorskim uređajem neposredno kraj dvorane.

Ugrađen je kompaktni klima uređaj marke York tip Rooftop za vanjsku ugradnju s integriranim izvorom toplinske/rashladne energije. Izvor toplinske i rashladne energije unutar uređaja je dizalica topline u izvedbi zrak-zrak. Uređaj koristi okolni zrak kao toplinski spremnik niže temperaturne razine što predstavlja obnovljiv izvor energije, ekonomičan je i jednostavan za rukovanje. Postavljanje novog klimatizacijskog sustava ukupno je vrijedno 500.000,00 kuna (s PDV-om), a sredstva za njihovu realizaciju osigurao je Grad Rijeka u proračunu za 2022. godinu.

Izdvojeni članak

Svečano otvorena nova sportska dvorana vrijedna milijun kuna: Prvenstveno namijenjena osobama s invaliditetom

S ciljem redukcije buke uređaja prema okolini  i udovoljavanju važećih propisa, ugrađeni su i bukobrani kako bi se smanjile direktne i refleksione buke koje stvara uređaj. Vrijednost radova na instalaciji bukobrana iznosi 187.500,00 kuna (s PDV-om) koje je iz vlastitih sredstava osiguralo TD Rijeka sport.

Obnova trga

Radovi na obnovi trga koji se nalazi u sklopu Sportsko rekreacijskog centra „3. maj“, uključili su pripremne radove na sanaciji podloge, radove na čišćenju terena od starih pločica, obnavljanje podloge pigmentiranim betonom na površini od 520m2 i betoniranje temelja. Uređeno je stepenište i okoliš, oličena je ograda, popravljene su klupice, te je iscrtano košarkaško igralište za street basketball prema FIBA pravilima.

Postavljeno je i sedam vanjskih sprava za rekreaciju i to eliptična hodalica, polužne stolice leđa-ramena, sjedala za odgurivane, veslarica, ravne klupice za vježbanje čime je trg postao mini rekreativna zona na otvorenom koju svakodnevno mogu besplatno koristiti svi građani. Vrijednost obnove i uređenja trga iznosi 425.000,00 kuna (s PDV-om), a sredstva je osigurao Rijeka sport d.o.o.

Prilikom obilaska sportske dvorane riječki gradonačelnik Marko Filipović istaknuo je kako se nada da će građani u velikom broju koristiti i dvoranu i novouređeni trg, smještene tik uz more.

– Želim napomenuti kako ovo nije posljednje ulaganje u ovaj sportski objekt , u narednima godinama planiramo i daljnje investicije. Općenito se radi na ulaganju u sportsku infrastrukturu, primjerice započinju radovi na obnovi trave na igralištu Robert Komen koji bi trebali biti gotovo kroz mjesec dana. Sva ta ulaganja, kao i brojna sportska događanja koja smo do sada ugostili uklapaju se u titulu Europskog grada sporta koju Rijeka nosi ove godine, rekao je Filipović i pozvao građane da što aktivnije koriste ove sportske prostore.

Podignut standard dvorane

Direktor Rijeka sporta Igor Butorac istaknuo je kako je ovim ulaganjem podignut standard dvorane, budući da je dvorana do sada imala samo sustav grijanja, a sustav hlađenja sada će omogućiti ugodnije korištenje dvorane i u ljetnim mjesecima.

– Maksimalno smo se potrudili i oko uređenja vanjskog trga gdje je formiran prostor za besplatnu rekreaciju za sve građane i nadam se da će biti mjesto okupljanja i promicanja sporta i sportskog načina života. Ukoliko bude bilo mogućnosti već i u ovoj godini u planu je i zamjena sustava rasvjete u dvorani, bila bi postavljena led rasvjeta, a u perspektivi je i postavljanje parketa čime bi ona postala prostor za još kvalitetnije treniranje različitih sportova, rekao je Butorac i dodao kako su u planu i daljnje investicije u dvoranu.

Sportsko rekreacijski centar ‘3. maj’ kojim upravlja Rijeka sport površine je oko 5.000 m2, a glavni dio čini sportska dvorana za rukomet i košarku, kuglana, judo dvorana, stolno teniska dvorana, streljana, prostor streličara, svlačionice, uredske prostorije te trg i restoran. Gledalište dvorane ima 360 sjedećih mjesta, a kuglane 52 sjedećih mjesta.

[FOTO] Skoro milijun kuna utrošeno na radove: Pogledajte kako izgleda SRC ‘3. maj’ nakon uređenja
Share via
Copy link
Powered by Social Snap