Pretraga

Hrvati i Srbi ludi za nekretninama u Turskoj: Čisti luksuz za nevjerojatno nisku cijenu

A- A+

Glavna menadžerica jedne regionalne agencije za prodaju nekretnina u Turskoj kazala je kako im klijenti dolaze iz svih zemalja bivše Jugoslavije, odnosno pokrivaju sva govorna područja, i cijelo iseljeništvo iz tih zemalja. Smatra kako je nevjerojatna zainteresiranost naših ljudi, kako iz iseljeništva tako i iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Sjeverne Makedonije, a veliki razlog zbog kojega je do toga došlo leži u cijeni nekretnina.

U ponudi su različiti stambeni objekti diljem turske obale, ali je po prodaji na prvom mjesto uvjerljivo Alanya, turistički grad u pokrajini Antalya, na obali Sredozemnog mora; Foto: Unsplash

Nakon dugogodišnje kupovine stanova u Grčkoj, građani Srbije počeli su u velikom broju kupovati i nekretnine u Turskoj, piše Blic.

Iako se prodaju objekti diljem turske obale, prema interesu uvjerljivo Alanya, turistički grad u pokrajini Antalya, na obali Sredozemnog mora.

Razlog tome je što su cijene u Turskoj daleko ispod onih u Beogradu te, na primjer, stan od 70 četvornih metara, koji nije novogradnja, u središtu Beograda, prema podacima internet stranice Nekretnine.rs, stoji od 190.000 do 210.000 eura, odnosno od 2500 do 3000 eura po kvadratu. Potpuno namješteni stan, u novogradnji, jednake kvadrature, u Mahmutlaru, pokraj Alanye u Turskoj stoji oko 60.000 eura, a nalazi se na oko 450 metara od morske obale, pri čemu u zgradi postoji i bazen.

Izdvojeni članak

Tri najveće greške pri kupnji nekretnine: Financijska blogerica otkrila jeste li spremni za prvi dom

Ponuda kojoj ne mogu odoljeti

Za cijenu trosobnog stana u Beogradu, u Alanyi je moguće kupiti penthouse površine 220 četvornih metara, koji je opremljen s četiri spavaće sobe, kuhinjom, dnevnim boravkom, tri kupaonice, kao i velikom terasom, a također se nalazi u blizini Sredozemnog mora.

Zgrada u kojoj je smješten penthouse opremljena je otvorenim bazenom, fitness salom, turskim kupatilom i saunom, što stanari sve smiju slobodno koristiti.

Izdvojeni članak

Kupci iz Njemačke posebno zainteresirani za nekretnine na jednom hrvatskom otoku

Klijenti iz zemalja bivše Jugoslavije

No nisu sam Srbi ti koji Tursku vide kao mjesto gdje mogu kupiti jeftinu nekretninu, što je potvrdila i Nana Karavelić, glavna menadžerica jedne regionalne agencije za prodaju nekretnina u Turskoj, napominjući kako su cijene u posljednjih godinu dana porasle za 20 do 30 posto.

– Naši klijenti dolaze iz svih zemalja bivše Jugoslavije, odnosno pokrivamo sva naša govorna područja, i cijelo iseljeništvo iz tih zemalja. Nevjerojatna je zainteresiranost naših ljudi, kako iz iseljeništva tako i iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Sjeverne Makedonije. U posljednje vrijeme imamo i velik broj naših ljudi iz Amerike i Kanade, zaključila je Karavelić.

Foto: Unsplash

Hrvati i Srbi ludi za nekretninama u Turskoj: Čisti luksuz za nevjerojatno nisku cijenu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap