Pretraga

Kupci iz Njemačke posebno zainteresirani za nekretnine na jednom hrvatskom otoku

A- A+

Među inozemnim posjetiteljima tijekom ožujka su prevladavali oni iz Njemačke, a najveći interes pokazivali su za kućama na području Istre, Vira, te Vodica i Krka, odnosno za stanovima u Crikvenici i Medulinu, pokazuju podaci s portala Crozilla.

Rovinj I Foto: Unsplash; Vlado Sestan

Prema podatcima oglasnika i portala Crozilla.com posjetitelji iz inozemstva u ožujku su posebnu pozornost usmjerili na otok Vir koji se ponovno istaknuo prema interesu za tamošnjim kućama i zemljištima.

Pandemija je imala velik utjecaj na tržište, posebno jer stranci više ne mogu tako jednostavno dolaziti u obilaske nekretnina, ali promijenila je i način života, ljudima je postalo bitno maknuti se iz sredine u kojoj se nalaze, pa razmišljaju o investicijama koje im ranije nisu bile u planu što je utjecalo na pojačan interes za kućama i zemljištima za njihovu izgradnju, kazao je za Crozilla.com Nikica Begonja, predsjednik strukovne skupine posrednika HGK ŽK Zadar i vlasnik agencije Nina dom d.o.o. koja već 25 godina djeluje na Viru.

Dodaje i kako u posljednje vrijeme za tamošnjim nekretninama ima dosta interesa potencijalnih kupaca iz Njemačke i Austrije.

Izdvojeni članak

Rast prodanih nekretnina u Lici posljedica je pandemije: Iz agencije za nekretnine otkrili što se najviše traži

Što se najviše traži?

Zagreb, Split, Pula, Rijeka, Osijek i Zadar u ožujku su bili najtraženiji gradovi za kupnju stanova dok su najtraženiji gradovi za kupnju kuća bili Osijek i Zagreb, a tražene su bile i one na području Rijeke, Samobora, Zadra, Pule i otoka Vira.

Osim onih domaćih, interes su pokazali i potencijalni kupci iz inozemstva među kojima je najviše onih ih Njemačke, zatim Slovenije te BiH. Strane su posjetitelje uglavnom zanimali stanovi koji se putem oglasnika Crozilla.com prodaju u Crikvenici, Medulinu, Vodicama, Puli i Zagrebu.

Izdvojeni članak

Hrvati ludi za nekretninama u Lici: Prodaja nikad bolja, a kuće u prirodi nude se za tek 20-ak tisuća eura

Građevinska zemljišta

Među inozemnim posjetiteljima oglasnika Crozilla.com zainteresiranima za kuće i građevinska zemljišta uglavnom su prevladavali posjetitelji iz Njemačke.

Kada je riječ o građevinskim zemljištima u ožujku su najtraženija bila ona na području Vira, Pule, Vodica, Crikvenice i Krka.

Copy link
Powered by Social Snap