Pretraga

Imperial Riviera akvizirala tri nova hotela u Dubrovniku za 95 milijuna eura

A- A+

Trgovačko društvo Imeprial Riviera d.d. obavještava kako je 31.1.2022. zaključen posao s trgovačkim društvom Valamar Riviera d.d. o preuzimanju tri hotela s ukupno 947 smještajnih jedinica. Sva tri hotela se načaze u Dubrovniku, Valamar Lacroma Dubrovnik Hotel, Club Dubrovnik Sunny Hotel by Valamar.

Club Dubrovnik Sunny Hotel by Valamar| Valamar

Na zagrebačkoj burzi objavljena je obavijest kako je Imperial Riviera akvizirala tri nova hotela Valamar Riviere u vrijednosti od preko 95 milijuna eura, odnosno nešto preko 100 tisuća eura po smještajnoj jedinici.

Valamar Lacroma Dubrovnik Hotel | Valamar

Sagledavajući interese obiju ugovornih strana, financiranje navedene transakcije osigurano je preuzimanjem kreditnih obveza Valamar Riviera d.d. po dva klupska kredita sa OTP banka Hrvatska dioničko društvo iz Splita i OTP Bank Nyrt iz Budimpešte, Mađarska, i po četiri kredita Hrvatske banke za obnovu i razvitak iz Zagreba, u ukupnom iznosu od 90.294.810 EUR po trenutnoj sveukupnoj ponderiranoj prosječnoj kamatnoj stopi od 1,36% i osiguranim založnim pravima na hotelima koji su predmetom preuzimanja. Preostali iznos od 5.045.171 EUR biti će plaćen u gotovini.

Tirena Sunny Hotel by Valamar | Valamar

Navedena tri hotela na području Babinog kuka u Dubrovniku će, zajedno s nekretninama koje su prethodno unesene u Društvo u postupku povećanja temeljnog kapitala u površini od 148.949 m2, procijenjene vrijednosti 352.844.705 kuna, činiti održivu i strateški bitnu tehnološku cjelinu. Kroz značajna ulaganja koja Društvo u partnerstvu Valamar Riviera d.d. i AZ mirovinskih fondova namjerava započeti ove jeseni, ubrzati će se daljnji razvoj turističkog portfelja u destinaciji Dubrovnik.

Copy link
Powered by Social Snap