Pretraga

Jaka demografska mjera u Slavonskom Brodu: Grade se novi stanovi za mlade obitelji

A- A+

Grad Slavonski Brod već duži niz godina pomoću jedinstvenih demografskih mjera pomaže mladim obiteljima u rješavanju njihovog stambenog pitanja. Jedna od najpopularnijih mjera jesu gradski stanovi za mlade obitelji u kojima je svoj dom do sada pronašlo 33 obitelji.

Gradilište novih stanova u Slavonskom Brodu, foto: Grad Slavonski Brod

S obzirom na veliki interes mladih za ovom demografskom mjerom te činjenicom da broj prijavljenih na natječaj uvijek premašuje broj ponuđenih stanova, Grad Slavonski Brod u ožujku je potpisao ugovor o izgradnji dvije nove stambene zgrade (G i H) namijenjene mladim obiteljima, a nedugo nakon toga uslijedio je i početak radova.

Nove stambene zgrade, koje su trenutno u fazi izgradnje, imat će ukupno deset trosobnih stanova. Svi stanovi bit će površine 62,54 m 2, a sastojat će se od ulaznog prostora, dvije sobe, dnevnog boravka s blagovaonicom, kuhinje i ostave te vanjskim natkrivenim prostorom (lođa). Stanovi će biti povezani zajedničkim stubištem uz koje će se na nivou prizemlja nalaziti prostor za spremište kao i natkriveni vanjski ulazni prostor te odvojeni prostor za odlaganje otpada.

Izdvojeni članak

Slavonski Brod dobiva nove mjesne domove: Bliži se kraj izgradnje u Naselju Josip Rimac

Ova popularna demografska mjera omogućuje mladim obiteljima u bračnoj i izvanbračnoj zajednici te samohranim roditeljima (do 45 godina starosti) da riješe svoje stambeno pitanje bez kreditnih zaduženja. Mlade obitelji plaćaju mjesečni najam, a nakon 10 godina stan mogu otkupiti od Grada pri čemu im se sve do tada uplaćene mjesečne najamnine uračunavaju u otkupnu cijenu stana.

Copy link
Powered by Social Snap