Pretraga

Jedan od najvećih hrvatskih gradova i ove godine građanima subvencionira stambene kredite

A- A+

Grad Osijek i Osječko-baranjska županija potpisali su u petak Dodatak sporazumu o suradnji u provedbi projekta ‘Stambeni krediti u funkciji poticanja gospodarstva’. Riječ je o nastavku projekta kojim se hrvatskim državljanima s prebivalištem i radnim odnosom na području Županije subvencioniraju kamatne stope na stambene kredite za kupnju stana ili kuće na području Županije.

Župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić kazao je kako su odmah po pokretanju ovoga projekta imali veliku zainteresiranost korisnika, ali i općina i gradova koje u njemu sudjeluju I Foto: Pixabay

Grad Osijek i Osječko-baranjska županija potpisali su u petak Dodatak sporazumu o suradnji u provedbi projekta ‘Stambeni krediti u funkciji poticanja gospodarstva’. Dodatak ugovora o poslovnoj suradnji potpisale su i Agram banka, Erste&Steiermarkische bank, Hrvatska poštanska banka, OTP banka, Privredna banka Zagreb i Zagrebačka banka.

Grad i Županija tako će i ove godine građanima Osijeka s prebivalištem i radnim odnosom na području grada Osijeka, a bez obzira na životnu dob, subvencionirati svatko po jedan postotni poen kamatne stope za kupnju stana ili kuće na području grada Osijeka prvih deset godina otplate kredita, uz minimalan rok otplate od 15 godina. Najviši iznos kredita koji će subvencionirati je 500.000 kuna, no on može biti i veći, ali razliku u tom slučaju financira korisnik.

Izdvojeni članak

Subvencioniranje stambenih kredita: ‘Za neke su bolje veće investicijske odgode’

Velika zainteresiranost

– Grad Osijek prepoznao je važnost ovog projekta kao značajnog za poticanje razvoja gospodarstva, ali i za same Osječanke i Osječane, te je od prvog dana partner Osječko baranjskoj županiji u njegovoj provedbi – istaknula je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš te dodala kako je Grad za tu svrhu u 2019. i 2020. godini izdvojio 220 000 kuna, dok je za 2021. osigurao 450 000 kuna. – Do sada je kroz ovaj projekt 98 obitelji na području Osijeka riješilo svoje stambeno pitanje, a povećanjem kreditnog potencijala na 100 milijuna kuna očekujemo i povećanje toga broja.

Župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić kazao je kako su odmah po pokretanju ovoga projekta imali veliku zainteresiranost korisnika, ali i općina i gradova koje u njemu sudjeluju.

– Potpisivanjem ovog ugovora stvaraju se još povoljniji uvjeti, odnosno gotovo beskamatni krediti jer kamata može biti 0,09 posto. Projekt tako već pokazuje konkretne rezultate, a tako će se i nastaviti jer smo osigurali dodatnih 50 milijuna kuna kreditnog potencijala – rekao je župan Anušić te dodao kako demografski i više drugih statističkih podataka pokazuje pozitivna kretanja na području Osječko-baranjske županije.

Copy link
Powered by Social Snap