Pretraga

[VIDEO] Kada smo čuli da mladi dizajner živi pod mostom nismo zamišljali da to ovako izgleda

A- A+

U svakom kontekstu spominjanje života pod mostom ima negativan prizvuk. No, jedan dizajnerski mikro stan koji je nastao upravo na takvoj lokaciji dokazuje da ‘mašta može svašta’.

Život ispod mosta | foto: Vimeo, Jose Manuel Pedrajas

Mašta mladog dizajnera stvarno nema granica i proteže se na u potpunosti ne očekivana mjesta.

Mladi dizajner Fernando Abellanas ideju o mikro stanovima doveo je do sasvim neočekivane razine – života pod mostom. Njegov atelje-stan izgradio je upravo na toj lokaciji i time pokazao da se poznavanjem tehnika i materijala može postići mnogo toga.

Mikro stan pod mostom Abellanas je postavio u svom rodnom gradu Valenciji u Španjolskoj, a njegovo djelo nije prošlo nezamijećeno. Ovim projektom mladim dizajner dokazao je da se kreativnost itekako može realizirati, neovisno o ‘ludosti’ same ideje, a za su potrebni trud i volja.

Život ispod mosta | foto: Vimeo, Jose Manuel Pedrajas

Bijeg iz grada u gradu

Svoj mikro stan Abellanas je kreirao koristeći betonske dijelove mosta kao osnovu budućeg prostora. Stan je kreiran tako da onaj tko se u njemu nalazi cijelo vrijeme stoji u zraku, a za kretanje mu pomažu dodane metalne ručice.

Poseban interijer dizajner je kreirao korištenjem fotografija, za koje kaže da stvaranju posebnu, čak i domaću, atmosferu u ovom u potpunosti neuobičajenom gradskom stanu.

Refugiarse de la ciudad en la propia ciudad. from Jose Manuel Pedrajas on Vimeo.

Copy link
Powered by Social Snap