Pretraga

‘Kuća za roditelje’: Otvoren objekt za smještaj osoba čija su djeca na liječenju u KBC Split

A- A+

Otvorena je ‘Kuća za roditelje’ u Splitu, stambeni objekt koji je namijenjen primarno osobama koje nemaju uvjete za osiguranje smještaja dok su im djeca na bolničkom liječenju u splitskoj bolnici. Riječ je o devetorosobnom stanu koji se sastoji od osam zasebnih dvokrevetnih soba s pratećim prostorijama. Objekt je stavljen u funkciju u sklopu projekta ‘Četiri palme’ čija je vrijednost približno 1,3 milijuna eura.

Kuća za roditelje

Kuća za roditelje | foto: Grad Split

‘Kuća za roditelje’ dio je projekta kojim se objekt ‘Četiri palme’ u Šimićevoj ulici u Splitu preuređenjem stavio u funkciju zadovoljavanja socijalnih potreba ranjivih skupina društva. Objektom upravlja Grad Split, a pružanje usluge smještaja korisnicima ‘Kuće za roditelje’ provodit će se u partnerskoj suradnji Grada Splita i Kliničkog bolničkog centra Split.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.337.754,88 eura, od čega je iz  Europskog fonda za regionalni razvoj osigurano 592.476.06 eura bespovratnih sredstava. Iz nacionalnih sredstava osigurano je 367.290 eura.

‘Kuća za roditelje’ je devetorosobni stan koji se sastoji od osam zasebnih dvokrevetnih soba s pratećim prostorijama. One sada na raspolaganju  roditeljima, skrbnicima i udomiteljima djece bez prebivališta u gradu Splitu, čija se djeca liječe ili su na rehabilitaciji u KBC-u Split, a nemaju uvjete za samostalno osiguravanje smještaja.

Izdvojeni članak

Ugovorena gradnja tunela Kozjak: Za 74,6 milijuna eura novi spoj Splita s autocestom grade Kinezi  

Nova usluga unaprijedit će i olakšati rad Kliničkog bolničkog centra u Splitu, te pomoći malim pacijentima i njihovim roditeljima da lakše prebrode teško razdoblje.

-Ovaj događaj je značajan za KBC Split, a osobito djecu koja se liječe u našoj bolnici i njihove obitelji. Naime, potpora obitelji u liječenju djece je odlučujuća i mi samo u suradnji s roditeljima možemo djeci pružiti najbolju skrb i liječenje. Zbog toga pozdravljamo ovu aktivnost Grada Splita jer će uvelike olakšati boravak djece u bolnici i kontakt s roditeljimakazao je ravnatelj KBC-a Split, Julije Meštrović.

Treba spomenuti kako se usluga smještaja u ‘Kući za roditelje’ ostvaruje temeljem obrasca kojeg izdaje KBC Split, a kojim se ovjerava status liječenja i/ili rehabilitacije djeteta u splitskoj bolnici. Obrazac sa zahtjevom potom se upućuje službeniku Grada koji u kontaktu s korisnicima realizira prihvat.

U Splitu se planira generalna obnova Pujanki, pogledajte ovdje sve o projektu.

Copy link
Powered by Social Snap