Pretraga

Licitacija: Povoljnim državnim kvadratima cijena ipak skočila u nebo

A- A+

Održano je javno otvaranje ponuda za zakup poslovnih prostora u vlasništvu Republike Hrvatske koje su Državne nekretnine oglasile putem javnog poziva za podnošenje ponuda za zakup poslovnih prostora od 4. svibnja 2024. godine. Od 35 oglašenih nekretnina u desetogodišnji najam državnih nekretnina ušlo je 20 poslovnih prostora, od kojih se najžešća licitacija vodila za lokale u središtu Zagreba i Osijeka.

Boškovićeva Zagreb državni poslovni prostor

Boškovićeva Zagreb državni poslovni prostor | foto: Državne nekretnine

Četvrtim javnim natječajem za najam državnih nekretnina u 2024. godinu oglašeno je 35 poslovnih prostora, uključujući garaže i garažna mjesta. Državne nekretnine izvještavaju kako je interes iskazan za 20 ponuđenih prostora za koje je pristiglo ukupno 47 ponuda.

Prema preliminarnim rezultatima najviše ponuda je pristiglo za prostore u Zagrebu, a zatim u gradu Bjelovaru. U Rijeci je interesa bilo samo za jedan od šest ponuđenih prostora.

Izdvojeni članak

Analiza tržišta nekretnina: Pad kupoprodaje za 20%, najteže onima koji prodaju starije nekretnine

Najveći broj ponuda pristigao je za poslovni prostor u Boškovićevoj ulici 6 u Zagrebu, gdje je na natječaju ponuđeno najviše 28,84 eura po četvornom metru dok je početna cijena bila 10,90 eura za kvadrat. Što i ne čudi s obzirom na to da se prostor nalazi u prizemlju zgrade na atraktivnoj lokaciji.

Za površinom najmanji prostor s natječaja u Županijskoj ulici 2 u Osijeku konkurirala su pak 3 ponuditelja, te je na javnom otvaranju održanom u Ministarstvu graditeljstva, prostornoga uređenja i državne imovine uz prvotne dvije niže pročitana i dostavljena ponuda s najvećim iznosom od 212,14 eura.

Treba spomenuti da su gotovo sve garaže koje su bile dio javnog poziva dobile svoje najmoprimce. Riječ je garažama u Poreču, te dva garažnim mjestima u Zagrebu, u Ulici Divka Budaka.

Pogledajte ovdje koje su početne cijene najma za državne poslovne prostor na top lokacijama.

Copy link
Powered by Social Snap