Pretraga

Nikad jeftinije, mjesečni najam lokala na zagrebačkoj špici samo 560 eura

A- A+

Državne nekretnine objavile su još jedan javni poziv za zakup poslovnih prostora kojim država u desetogodišnji najam daje 18 poslovnih prostora i šest garaža u Zagrebu, Osijeku, Puli, Splitu, Varaždinu, Vinkovcima i Puntu na Krku. Rok za predaju ponuda je do podneva 20. lipnja 2024., a početne cijene prava su prilika. No, koliko će licitacijom otići u nebo ostaje neizvjesno.

najam poslovnih prostora

najam poslovnih prostora | foto: Državne nekretnine

U sklopu petog natječaja Državnih nekretnina kojim se nastoji aktivirati prazne poslovne prostore i garaže na području cijele Hrvatske, oglašeno je 18 objekata. Potencijalni zakupnici imaju mogućnost natjecati se za zakup državnih prostora na frekventnim lokacijama u strogom centru Zagreba, Osijeka i Vinkovaca.

Izdvojeni članak

Oštetio stanodavca za 32 tisuće eura, nije plaćao najam vile u Opatiji tri godine

Top ponuda na zagrebačkoj špici

Jedan od poslovnih prostora pozicioniranih u nultoj je zagrebačkoj zoni. Površine je dvadesetak četvornih metara i daje se u zakup u Oktogonu među lokalima u prolazu prema Cvjetnom trgu, a početna mu je mjesečna zakupnina 559,23 eura. Nešto niže u odnosu na Cvjetni trg, otvorena je mogućnost zakupa i poslovnog prostora površine 72,04 četvorna metra u Teslinoj 13 kojemu je početna mjesečna zakupnina 1.851,43 eura.

Na dobrim lokacijama prve zone u Zagrebu se daju u zakup dva manja lokala, prvi u Mesničkoj 3 kojemu je početna mjesečna zakupnina 382,22 eura. Drugi pak s početnom zakupninom od 434,19 eura čiji izlog u pješačkoj zoni Vlaške 33 očekuje kreativne ponuditelje koji će se uklopiti u turističku razglednicu Stare Vlaške.

Osijek i Krk nikad jeftiniji

Na Trgu Ivana Pavla II 1 u Osijeku među lokalima oko konkatedrale i na vinkovačkom Korzu u Kralja Zvonimira 1 također se daju u zakup poslovni prostori nulte gradske zone. Osječki prostor ima površinu od 48,20 četvornih metara i početna mu je mjesečna zakupnina 452,92 eura, a vinkovački je 17,15 četvornih metara i 102,43 eura početne mjesečne zakupnine.

Na jednako atraktivnoj lokaciji u krčkom nautičkom središtu daje se u zakup i poslovni prostor uz obalnu šetnicu u naselju Punat na adresi Obala 85, površine je 90 četvornih metara, a početna mjesečna zakupnina za sudjelovanje na natječaju iznosi 2.986,29 eura.

6 garaža

Garaže se na ovom natječaju daju u zakup u Zagrebu na Savici u Lastovskoj 11, na Knežiji u Ujevićevoj 14 i u Vukovarskoj 226 između Strojarske i Držićeve, zatim u Splitu u Stepinčevoj 15 te u Varaždinu u ulici Josipa Kozarca.

Prostori se daju u zakup u viđenom stanju i prethodno se mogu pogledati između 10. i 14. lipnja 2024. prema rasporedu objavljenom na Internet stranici Državnih nekretnina. Ugovor o zakupu sklapa se s odabranim najboljim ponuditeljima na vrijeme od 10 godina, a zakupnici su prvi mjesec od sklapanja ugovora oslobođeni plaćanja zakupnine.

Ovaj hrvatski grad nudi najam od 50 centi po kvadratu za deficitarni kadar

Copy link
Powered by Social Snap