Pretraga

Oštetio stanodavca za 32 tisuće eura, nije plaćao najam vile u Opatiji tri godine

A- A+

Na vidjelo je isplivao još jedan slučaj koji pokazuje negativne aspekte najma nekretnina. Najmoprimac, ostao je dužan stanodavcu skoro 33 tisuće eura. Financijska noćna mora nastala je uslijed tri godine neredovnog plaćanja mjesečne najamnine od 1800 eura i režija za vilu u Opatiji koju je 38-godišnjak unajmio. Protiv njega je podnesena kaznena prijava zbog prijevare. S ovakvim se izazovima suočavaju iznajmljivači nekretnina diljem regije.

Foto: bauštela.hr

Muškarac (38) prevario je umirovljenika iz Opatije (77) za iznos od 32.900 eura. U razdoblju od tri godine, podstanar mu nije redovno uplaćivao dogovorenu mjesečnu cijenu najma od 1800 eura i režije. Dugovanje se popelo na pozamašan iznos pa je iznajmljivač morao potražiti pomoć policije.

Uz to, neiskrenog najmoprimca u pravovremenom podmirivanju svojih stambenih dugovanja nije spriječio ni ugovor o najmu kojeg su nesretni najmodavac i on zajedno sklopili. Ovjerili su ga kod javnog bilježnika, a vlasnik kuće je na osnovu njega državi plaćao porez. Opatijski umirovljenik i tada budući podstanar potpisali su ugovor u rujnu 2021. godine, izvještava jutarnji.hr.

Izdvojeni članak

Online prevara: Kupovao alat putem Facebooka, oglašivač ga uvjeravao da uplata nije prošla

Iz PU primorsko – goranske potvrdili su da 38-godišnjak nije redovno plaćao najamnine niti troškove režija te tako materijalno oštetio svojeg 77-godišnjeg stanodavca za gotovo 33 tisuće eura. Nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja, kazneno je prijavljen za prevaru mjerodavnom državnom odvjetništvu.

71-godišnjak s područja Varaždina je građevinskoj tvrtki avansno uplatio oko 2.600 eura za izradu termo fasade, ali radnici se nisu pojavili. Više pročitajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap