Pretraga

Online prevara: Kupovao alat putem Facebooka, oglašivač ga uvjeravao da uplata nije prošla

A- A+

Muškarac (35) je bio žrtva online prevare. Prilikom kupovine alate preko Facebooka, oglašivač ga je uspio prevariti u tome da nekoliko puta izvrši istu uplatu, uvjeravajući kupca da uplata nije izvršena. Tako je nanesena šteta od 1.300 eura.

laptop računalo

Ilustracija, foto: Unsplash; Jefferson Santos

PU vukovarsko-srijemska je obavijestila o novoj online prevari čija je žrtva bio muškarac (35) iz Marinaca. Nakon što je 24. studenog 2022. godine s oglašivačem dogovorio kupovinu kolica s većom količinom alata za iznos od 250 eura, 35-godišnjak je, uslijed obmane oglašivača da ne unosi dobar kod i da prijenos novčanih sredstava nije izvršen, više puta autorizirao transakcije sa svog bankovnog računa.

Tako je s njegovog računa isplaćeno preko 1.300 eura na račun počinitelja u inozemstvu. Muškarac je prijavio podnio jučer, 3. siječnja, a policija i dalje traga za počiniteljem, protiv kojeg će nadležnom državom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu. Iz policije su upozorili građane i da budu oprezni prilikom online kupovine:

  • Kupujte od pouzdanih internetskih prodavača
  • Dobro razmislite: ako ponuda zvuči predobro da bi bila istinita, vjerojatno nije
  • Kad god je moguće odaberite plaćanje pouzećem, tek kada dobijete proizvod
  • Ukoliko prodavač tvrdi da uplata nije prošla nakon što ste autorizirali isplatu, provjerite stanje bankovnog računa i isplate!
laptop računalo
Share via
Copy link
Powered by Social Snap