Pretraga

Ministarstvo prikuplja ponude: Ovako izgledaju stanovi koje prodaje država

A- A+

Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine objavilo je na svojim stranicama obavijest o prikupljanju ponuda za stanove u vlasništvu Republike Hrvatske. Svi stanovi prodaju se u zatečenom stanu, viđeno-kupljeno.

drzavni stan

Prodaja stanova u vlasništvu Republike Hrvatske | foto: Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine

Rok za podnošenje ponuda je 23. veljače 2021. godine do deset sati.

Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine objavilo je na svojim stranicama Javni poziv za podnošenje ponuda za kupnju stanova u vlasništvu Republike Hrvatske. U pozivu je navedeno dvanaest stanova i svi se nalaze u gradu Zagrebu.

Javno otvaranje ponuda održat će se u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine u utorak, 23. veljače u 13 sati. Postupak će biti proveden uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, navodi se u pozivu.

Svaka osoba koja želi dati ponudu za neki od stanova mora ju, uz određene priloge, dostaviti za svaki pojedini stan u zatvorenoj omotnici. Ponude se podnose u pisarnici Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine s napomenom na prednjoj strani omotnice PONUDA ZA KUPNJU STANA – NE OTVARATI do 23. veljače 2021. do 13,00 sati.

Izdvojeni članak

Tri najveće greške pri kupnji nekretnine: Financijska blogerica otkrila jeste li spremni za prvi dom

Princip prodaje ‘viđeno-kupljeno’

U postupku prikupljanja ponuda mogu sudjelovati sve fizičke osobe s državljanstvom Republike Hrvatske, državljanstvom država koje Europski gospodarski prostor te državljani onih država s kojim Republika Hrvatska ima Ugovor o reciprocitetu stjecanja nekretnina, odnosno pravne osobe koje imaju sjedište u Republici Hrvatskoj ili državi koja čini Europski gospodarski prostor.

Ponuditelj koji je ponudio najvišu cijenu smatra se najpovoljnijim ponuditeljem. Cijena mora biti veća od početne cijene i izražena u kunama, dok se ponude u drugim valutama neće razmatrati. Osim kupoprodajne cijene kupac snosi i troškove procjene vrijednosti stana i izrade energetskog certifikata.

Izdvojeni članak

Sprema se novi APN natječaj početkom ožujka vrijedan 50 milijuna kuna

Ponuđeni stanovi

Trenutno je moguće dati ponudu za dvanaest stanova u državnom vlasništvu, a svi se nalaze u Zagrebu. Površina najmanjeg ponuđenog stana je 12 kvadratnih metara, a riječ je o stanu koji se nalazi na tavanu Medvedgradske 24 i čija je početna cijena 101.000,00 kuna. Stan s najvećom površinom 56 kvadratnih metara nalazi se u Ostrogovićevoj ulici, a početna cijena za ovaj stan je 649.000,00 kuna, što je i najviši početni iznos.

Zanimljivo je stanje u kojem se većina stanova nalazi, to jest stanje prikazano na fotografijama. Mnogi stanovi pretrpani su otpadom, u nekima su vidljivi ostatci hrane, stara odjeća, opušci i otpad razne vrste, kao i vlaga koja je vidljiva na većini zidova ponuđenih stanova. Sve stanove koji su u ponudi možete pogledati u foto galeriji, a podatke o svakom u Javnom pozivu ispod galerije.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

 

Copy link
Powered by Social Snap