Pretraga

Nekadašnji dom Marilyn Monroe u Los Angelesu spašen od rušenja

A- A+

Izglasan je početak procesa kojim bi se nekadašnji dom poznate holivudske glumice Marilyn Monroe označio kao povijesno-kulturni spomenik te time bio pošteđen rušenja, potvrdili su u Gradskom vijeću Los Angelesa. Rušenje obiteljske kuće, pripadajuće garaže i kućice pokraj bazena u četvrti Brentwood u Los Angelesu odobreno je 7. rujna. Prijedlog kojim bi se nekadašnji posjed Marilyn Monroe zaštitio od rušenja pokrenula je vijećnica 11. okruga koji uključuje i Brentwood, Traci Park.

Imanje u Brentwoodu

Imanje u Brentwoodu | Foto: KTLA 5 screenshot

Tvrtka Glory of Snow LLC kupila je imanje za 7.25 milijuna dolara 2017. godine te je u srpnju ove godine prodala tvrtki Glory of Snow Trust za 8.35 milijuna dolara. Tajanstvena transakcija samo je potaknula nagađanja o planovima koje novi vlasnik ima s kućom. Nakon što je Gradsko vijeće Los Angelesa izglasalo početak procesa za proglašenje imanja povijesno-kulturnim spomenikom, prijedlog će ići na Ured za povijesne resurse za proučavanje i procjenu domova, a nakon toga će uslijediti konačna odluka Povjerenstva za kulturnu baštinu.

Predsjednica Vijeća zajednice Brentwood Carolyn Jordan zapitala se kako bi netko mogao srušiti jednu od najpoznatijih kuća u Brentwoodu te dodala da je primila desetke poruka zabrinutih susjeda. Kaže da ih je sve ovo uhvatilo nespremne i naglasila da su bivši susjedi, prije tvrtki Glory of Snow, poštovali činjenicu da je ovdje nekada živjela Marylin Monroe. U nastavku pogledajte kako izgledaju domovi današnjih holivudskih zvijezda.

Izdvojeni članak

Skromni domovi holivudskih zvijezda: Pogledajte gdje žive Robert Pattinson, Jennifer Lawrence, Kesha…

Imanje na adresi 12305 Fifth Helena Drive ne vidi se s ulice, ali turisti često navraćaju kako bi odali počast ovoj velikoj glumici i umjetnici. Marilyn Monroe preselila se u Brentwood 1962. godine. Četverosobna kuća, izgrađena u španjolskom kolonijalnom stilu, uvučena u mirnu ulice, s bazenom i palmama u dvorištu, pružala joj je mir i utočište od svjetala reflektora. U istoj je kući, šest mjeseci nakon useljenja, preminula od predoziranja drogom u 36. godini.

Copy link
Powered by Social Snap