Pretraga

Objavljena lista najskupljih gradova za život u Njemačkoj, presudni troškovi stanovanja

A- A+

Njemački ekonomski institut i Savezni institut za istraživanje graditeljstva, urbanizma i prostornog razvoja objavio je rezultate analize troškova stanovanja prema kojoj je najskuplji grad za život München gdje je život za 25,1% skuplji od njemačkog prosjeka. Na drugom mjestu je okrug ovog grada sa 16,7 % višim troškovima, a na trećem Frankfurt gdje se u odnosu na državni prosjek život skuplji za 15,9%.

München | foto: Freepik, wirestock

München | foto: Freepik, wirestock

Živjeti u Njemačkoj najskuplje je u Münchenu, objavio je Njemački ekonomski institut i Savezni institut za istraživanje graditeljstva, urbanizma i prostornog razvoja koji je proveo veliko istraživanje o troškovima života svojih građana. U Münchenu je život skuplji za čak 25,1% od njemačkog prosjeka, a znanstvenici ističu kako je ovaj rezultat uvelike odraz ogromnih troškovi stanovanja u ovom gradu.

Izdvojeni članak

Prenapuhane cijene stanova u Frankfurtu: Počinju se stvarati nekretninski baloni?

Na drugom mjestu je okrug ovog grada sa 16,7 posto višim troškovima, piše Fenix magazin, a onda slijede Frankfurt (15,9%) i Stuttgart (14,8%). Na začelju ljestvice je okrug Vogtland gdje troškovi života iznose 9,5 posto manje od državnog prosjeka, kao i Greiz. Slijedi Goerlitz (9,4% ispod), kao i grad Pirmasens i okrug Salzlandkreis s 9,3% ispod prosjeka.

Vrlo je skupo prema ovoj analizi na rubu Alpa ili Bodenskog jezera, dok su istočne savezne zemlje, s izuzetkom Berlina i okolice, znatno jeftinije od državnog prosjeka. Isto vrijedi i za pojedina područja u središtu i sjeverozapadu Njemačke, zapadno od Frankfurta te na krajnjem sjeveru i istoku Bavarske, piše fenix-magazin.de.

Pogledajte ovdje sve o projektu socijalne stanogradnje u Berlinu koji izlazi iz okvira.

Copy link
Powered by Social Snap