Pretraga

Orahovica: Uz obalu slavonskog ‘mora’ gradi se 14 bungalova i hotel

A- A+

Uz neposrednoj blizini jezera ‘Hercegovac’ koje se puni svježom vodom s Papuka gradi se novi turističko rekreacijski kompleks. Riječ je o ulaganju od 10,5 milijuna eura kojim će se osigurati cjelogodišnji smještajni kapaciteti za 80 posjetitelja.

Orahovačko jezero

Orahovačko jezero | foto: screen shot youtube

Orahovačko jezero ‘Hercegovac‘ od milja Slavonci nazivaju svojim morem, i to ne bez razloga. Nalazi se u srcu parka prirode Papuk, te je desetljećima top odredište za ljetni odmor daleko od mora. Ono što ovoj destinacija manjka su smještajni kapaciteti, no to će se uskoro promijeniti. U sklopu projekt uređenja turističko-rekreacijskog centra pod nazivom ‘Jezero Hercegovac Ružica grad‘ ulaže se  10,5 milijuna eura u izgradnju bungalova, hotela i popratnih sadržaja koji će u potpunosti transformirati pojam kontinentalnog turizma na ovom području.

Jezero Hercegovac Ružica grad će istovremeno ugostiti 80 osoba

Projekt je u realizaciji na površinama u neposrednoj blizini jezera što ga čini izuzetno atraktivnim. Ovdje se trenutno gradi 14 bungalova kapaciteta 28 osoba koji će biti otvoreni cijeli godinu. Također, projekt obuhvaća i gradnju hotela kapaciteta 52 osobe. Novi smještajni kapaciteti trebali biti spremni u proljeće 2024. godine.

Iz Grada Orahovice kažu kako je riječ o investiciji vrijednoj 10,5 milijuna eura, od kojih je 9 milijuna eura osigurano nepovratno. Zbog radova na ugostiteljskim objektima jezero se 2022. godine nije punilo, no ovoga ljeta je u funkciji, a kupači i izletnici sa zadovoljstvom promatraju napredak radova.

Orahovačko jezero

Orahovačko jezero | foto: screen shot you tube

Uređenje staza i zip-line preko jezera

Orahovica i okolica pripadaju Parku prirode Papuk koji je zbog vrijednog geološkog naslijeđa dio europske i svjetske asocijacije geoparkova i prvi geopark u Hrvatskoj. Stoga će se turističko-rekreacijski centar posebno opremati. Uz uređenje staza za pješačke ture, planirana je i konstrukcija zip-linea koji bi se trebao protezati preko jezera.

Samo jezero i pristupi jezeru već su uređeni, te zaljubljenici u ovo izletište ne moraju brinuti da će radovi utjecati na njegove dimenzije ili funkcionalnost. Ostat će dugo 208 metara, široko od 48,8 do 85,2 metra, te površine 1,7 hektara s mogućnosti prihvata 65.000 kubika pitke vode.

Inače, jezero je izgrađeno davne 1961. godine konstrukcijom umjetnog nasipa. Posebno je bilo i ostalo po tomu što se opskrbljuje se pitkom vodom iz vlastitog izvora, odnosno ima konstantan dotok svježe vode s Papuka.

Orahovačko jezero

Orahovačko jezero | foto: screen shot youtube

Novi hotel u Bujama vrijedan 32 milijuna eura gradi austrijska ‘Mundita’, pogledjate ovdje sve o projektu.

Copy link
Powered by Social Snap