Pretraga

Novi hotel u Bujama vrijedan 32 milijuna eura gradi austrijska ‘Mundita’

A- A+

Austrijska tvrtka Mudita Touristic dobila je građevinsku dozvolu za gradnju hotela u Bujama. Riječ je o investiciji od 32 milijuna eura zbog koje je Grad Buje u rujnu 2022. godine izmijenio svoj prostorni plan.

Buje

Buje | foto: Grad Buje

Gradit će se na zemljišnim parcelama u dolini podno Buja na površini od približno 15.000 četvornih metara koje je austrijskim poduzetnicima 2021. godine prodalo nekoliko bujskih obitelji za iznos oko 1,5 milijuna eura. Lokacija je zapela za oko investitorima zbog zapanjujućeg pogleda na Brtoniglu, maslinike i more, ali upravo položaja terena odredio da prostorni plan Grada Buja (na prijedlog investitora) doživi izmjenu.

Izdvojeni članak

Počela gradnja hotela na opatijskoj rivijeri: Investicija vrijedna oko 50 milijuna eura

Planirana izgrađenost površine preko tri tisuće kvadrata

Sada se na ovoj lokaciji može najviša graditi u visinu do 15 metara u obuhvat presjeka na 5 nadzemnih etaža, te najviše 7 etaža u presjeku generalno. Dok projekt izgradnje hotela obuhvaća podrum, prizemlje i tri kata. Planirana izgrađenost površine prema tlocrtnoj projekciji iznosi 3.243 kvadrata, odnosno 40 posto ukupne površine terena.

Hotel će imati 40 smještajnih jedinica s ukupno 80 ležajeva i parkirališni prostor za 40 osobnih vozila. Zapošljavat će približno 45 radnika.

Austrijanci vlasnici zemljišta vrijednog preko 35 milijuna eura

Građevinsko zemljište u Bujama na kojemu će biti izgrađen predmetni hotel, nije jedina investicija tvrtke ‘Mundita’ u Hrvatskoj sudeći prema kupovini koju su austrijanci obavili kroz proteklih nekoliko godina. Naime, na širem područja Grada Buja postali su vlasnici zemljišta ukupne vrijednosti od čak 35 milijuna eura.

Uz lokaciju na kojoj kreću s izgradnjom hotela, riječ je i o parcelama u Donjim Serbanima, Štroligariji, Gornjem Mužolinu i posjedu pored Krasice. Planovi za izgradnju na ovim terenima još uvijek nisu poznati, no obzirom na položaj lokacija pretpostavlja se da će također biti poligon za izgradnju novih turističkih kapaciteta.

Gdje se još na Jadranu grade hoteli pročitajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap