Pretraga

Poznati košarkaš ušao u najunosniji biznis, nakon osnutka tvrtke posao mu cvjeta

A- A+

Kako mu se sportska košarkaška karijera bližila kraju, poznati košarkaš Rok Stipčević shvatio je da se ne želi ‘smiriti’ sa 37 pa se odlučio za drugo dinamično zanimanje i ušao u graditeljstvo. Dok je gradio obiteljsku kuću upoznao je sve prednosti i mane posla pa je shvatio da dinamikom građevinski sektor može zamijeniti nikad dosadno zanimanje sportaša. Sa suradnikom je osnovao tvrtku imena koje nije slučajno i dane provodi na gradilištu.

Rok Stipčević | foto: Youtube screenshot

Poznati košarkaš Rok Stipčević koji je rođen u Sloveniji, a odrastao u Zadru, nakon 20 godina uspješne karijere u klubovima diljem Europe te nastupa u reprezentaciji umirovio se kao igrač. No ne i kao biznismen. Dok se košarkom nastavlja baviti u ulozi trenera KK Zadar, bacio se u graditeljske vode.

Budući da nakon dinamičnog profesionalnog puta sportaša u različitim europskim klubovima nije mogao zamisliti naglo umirovljenje, odlučio se za nešto drugačiji, no, kako je prosudio, podjednako dinamičan put. Uz posao trenera, postao je investitor u gradnji višestambenih zgrada, a svoju priču podijelio je sa slobodnadalmacija.hr.

Sve krenulo od radova na obiteljskoj kući

Otkad se posvetio i sektoru nekretnina, razotkrio je, veći dio svog vremena ne provodi u uredu, kako bi mnogi očekivali, već baš suprotno – na gradilištima. Odluku da želi u graditeljstvo donio je prilikom izgradnje obiteljske kuće, kad se upoznao s prednostima i manama ovog posla, a dosad je u Zadru radio na dva projekta.

Izdvojeni članak

Košarkaška legenda kreće u izgradnju kuće iz snove: Srušio vilu koju je platio 37 milijuna dolara

– Rad na građevini objedinjuje kontakte i suradnju s različitim ljudima, od onih koji imaju tek koji razred osnovne škole do onih koji su završili građevinarstvo, arhitekturu, pravo… U svakom slučaju, u projektu, na gradilištu, trebaš biti stalno prisutan i koncentriran jer na kraju dana donošenje odluke je na meni, moram preuzeti odgovornost. Zato sudjelujem u svakoj pori zgrade, čini mi se da sam toliko naučio da bih brže sada završio građevinu, nego prije dvadeset godina da sam je studirao, na humorističan način osvrnuo se na svoj poslovni put za slobodnadalmacija.hr.

Planira projekte u Istri

Sa suradnikom Josipom Žunićem, vlasnikom Artis Projekta osnovao je tvrtku investitora u višestambene zgrade s najviše deset do jedanaest stanova, naziva Rytas Invest. Naziv tvrtke nije odabrao slučajno, već on upućuje na dane koje je kao košarkaš proveo u klubu Lietuvos iz Vilniusa.

Iako bi se, budući da je prva dva projekta realizirao u Zadru, kao ‘prirodan’ nastavak Stipčevićevog ulaganja u nekretnine očekivali novi projekti na prostoru Zadarske županije, košarkaš ima druge planove. Naime, zbog slovenskih korijena i stoga što je igrao u više klubova u Italiji, planira gradnju u Istri, koja ‘gravitira’ Italiji i Sloveniji.

– Imam želju širiti nekretninsko poslovanje, o tome vodim razgovore, ali se radi o dužem procesu. Planiram investirati u Istri. Kako sam veći dio karijere proveo u Italiji, u šest klubova u različitim gradovima od Milana, Bologne do Rima, a i u susjednoj Sloveniji gdje sam inače rođen jer mi je majka Slovenka, od brojnih poznanika koji znaju čime se sada bavim stižu mi upiti o ponudi u Istri. Tako mi je sljedeći cilj Istra, rekao je, dodajući kako će posao širiti i osnutkom tvrtke ‘Minghetti’ za kupnju i prodaju vlastitih nekretnina, koju je pokrenuo sa suosnivačicom Ivom Teodosić.

Kada je prije dvije godine američki časopis Architectural Digest objavio listu najbolje dizajniranih košarkaških terena, na samom vrhu našao se jedan u Dubrovniku, a koji, pročitajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap