Pretraga

Stanari bijesni: Kamgrad u dvorištu zagrebačkih zgrada gradi četverokatnice

A- A+

U samom centru Zagreba, događa se nevjerojatna situacija. U dvorištu stambenog bloka Martićeva-Vojnovićeva-Brešćensko-Bauerova, počela je izgradnja novih stambenih zgrada, u samom dvorištu već postojećih zgrada, koje su izgrađene prije 70-ak godina.

Gradnja zgrada u dvorištu u Zagrebu, foto: screenshot Facebook, prilog Labirint HRT

Pri kupovini stana, sasvim sigurno je bitna i okolina, ne sam stan. Tako su stanari stambenog bloka u samom centru Zagreba, zahvaljujući planskoj gradnji prije sedamdesetak godina, dobili zajedničko dvorište puno zelenila. No, nedavno je došlo do privatizacije dvorišta koje je sada u posjedu Kamgrada, koji je ovdje započeo gradnju novih stambenih zgrada, četverokatnica, rečeno je u prilogu HRT-a, Labirint.

Stanari su uznemireni i zabrinuti, pogotovo zato što se ništa ne događa po pitanju zaustavljanja izgradnje. Radnici su već počeli s devastiranjem zelenila u dvorištu, a u planu je i kopanje kroz podrume i temelje okolnih zgrada, čime bi se narušila njihova statika, objasnila je jedna od stanarki.

Izdvojeni članak

Počela gradnja hotela na opatijskoj rivijeri: Investicija vrijedna oko 50 milijuna eura

Zajedničko dvorište je namijenjeno korištenju stanara okolnih zgrada, bilo da se radi o zelenim površinama ili društvenim sadržajima. Izgradnja novih stambenih zgrada to svakako nije. Podizanje četverokatnica bi tako uskratilo sve ostale stanare za pogled, koji je mnogima dragocjen. Prema GUP-u, dozvoljena je gradnja u visini jednog kata, ne četiri. U planu je i izgradnja podzemne garaže, za otprilike 50 automobila.

Copy link
Powered by Social Snap