Pretraga

Tomašević najavio proširenje Kranjčevićeve kao zamjenski dom ‘Dinamu’

A- A+

Uz ‘Lokomotivu’ i ‘Rudeš’ na stadionu u Kranjčevićevoj u narednoj sezoni mogao bi igrati i Dinamo. To bi bio zamjenski stadion za Maksimir, ako se uskoro na toj lokaciji riješi imovinsko-pravni spor sa Zagrebačkom nadbiskupijom, najavio je Tomašević. U tome slučaju potrebno je Kranjčeviću proširiti za dodatnih 4.000 mjesta kako bi se osigurale licence za igranje europskih utakmica.

stadion u Kranjčevićevoj

stadion u Kranjčevićevoj | foto: Grad Zagreb

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević za RTL je komentirao situaciji s novim Dinamovim stadionom, te se osvrnuo na stadion u Kranjčevićevoj napomenuvši kako bi on mogao postati zamjenski dom Dinamu za vrijeme gradnje novog ‘Maksimira’.

– Vode se razgovori s Vladom i sa Zagrebačkom nadbiskupijom. U završnoj su fazi da se riješi imovinsko-pravno pitanje. Mi paralelno s tim pripremamo urbanistički natječaj, vjerujem da će do kraja godine krenuti i proširenje Kranjčevićeve jer ćemo tri puta povećati kapacitet tog stadiona da bi on bio zamjenski kad se Maksimir bude gradio, rekao je za RTL Tomašević.

Izdvojeni članak

Stadioni u Zagrebu danas: Više ih je nego što mislite, možete li ih nabrojati sve?

Stadion u Kranjčevićevoj trenutno ima 4.000 mjesta, a prema UEFA-inim kriterijima za međunarodne utakmice trebao bi imati barem 8.000. Kako je ranije najavljeno planira se s istočne strane nadograditi tribinu na taj kapacitet.
Postoje dvije verzije projekta. U prvoj stadion ima dvije tribine sa zelenilom koje okružuje sjevernu i južnu stranu, a prema drugoj su u planu dodatne tribine kapaciteta do 12.000 mjesta. Prema najavama, gradnja bi trebala započeti u drugoj polovici ove godine i završiti u roku od godinu dana.

Pogledajte kako izgledaju 6 stadiona koji su planirani za područje grada Zagreba ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap