Pretraga

Vlada donijela Odluku o darovanju državne nekretnine, vrijednost se procijenjuje na 58 milijuna kuna

A- A+

Vlada je na sjednici održanoj 17. studenoga 2021. godine donijela Odluku o darovanju državne nekretnine. Nekretnina će se darovati Osječko-baranjskoj županiji, a riječ je o kompleksu bivše osječke ljevaonice i talionice OLT, ukupne površine 54.518 metara kvadratnih, tržišne vrijednosti 58 milijuna kuna.

vlada rh

Sjednica Vlade Republike Hrvatske | foto: Vlada RH

Na stranicama Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine objavili su donesenu Odluku na sjednici, na predmetnoj će se lokaciji provesti program revitalizacije u okviru kojeg se planiraju novi urbani sadržaji: gospodarske, znanstvene i društvene namjene.

Izdvojeni članak

U Osijeku počinje izgradnja podvožnjaka od 54 milijuna kuna, pogledajte gdje će prometovati

Kompleks bivše osječke ljevaonice i talionice OLT | Screenshot/GoogleMaps

Na darovanoj nekretnini, planira se provođenje programa stambenog zbrinjavanja i društveno poticane stanogradnje odnosno novih 380 stanova za oko 1.600 stanovnika, te ostvarenje projekata koji su od općeg javnog, socijalnog i kulturnog interesa, što uključuje izgradnju novih društvenih sadržaja (kazališta, muzeja, sportskih objekata) i gospodarskih sadržaja (oko 150 poslovnih prostora za malo i srednje poduzetništvo i obrtništvo), a sve u cilju povećanja kvalitete života građana na području Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije te revitalizacije područja u širem centru Grada Osijeka.

Kompleks bivše osječke ljevaonice i talionice OLT | Screenshot/GoogleMaps

Nakon Odluke Vlade, slijedi potpisivanje Ugovora o darovanju. Osječko-baranjska županija obvezuje se darovanu nekretninu privesti namjeni u roku od deset godina. Planirana realizacija provedbe spomenutih projekata provesti će se u fazama i uz potpore Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskoj perspektivi 2021.-2027., kao i potporama nacionalnih sredstava usmjerenih realizaciji strateških projekata u predloženim sektorima te vlastitim resursima Osječko-baranjske županije.

Copy link
Powered by Social Snap