Pretraga

U Osijeku počinje izgradnja podvožnjaka od 54 milijuna kuna, pogledajte gdje će prometovati

A- A+

U četvrtak je potpisan ugovor o izvođenju radova, potpisali su ga gradonačelnik Osijeka Ivan Radić, predsjednik Uprave Osijek-Koteksa Zoran Škorić i Član Uprave Marko Tadić. Podvožnjak će se graditi u Ulici svetog Leopolda Bogdana Mandića i koštat će 54,4 milijuna kuna. Ovaj projekt se dugo iščekuje jer će to biti rješenje prometnih zastoja u jednoj od najprometnijih ulica u gradu.

Potpisivanje ugovora o početku radova | Grad Osijek

Projekt će se 85 posto financirati iz Kohezijskog fona i 15 posto iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Uz izgradnju samoga podvožnjaka, radovi uključuju denivelaciju ceste ispod željezničke pruge Osijek-Zagreb, izgradnju dvaju mostova – cestovnog i željezničkog, kao i ceste ispod mostova, te izgradnju pješačke i biciklističke staze, javne rasvjete i oborinske odvodnje. Rok izvođenja radova je 20 mjeseci od uvođenja izvođača u posao, objavili su na stranicama grada Osijeka.

Izdvojeni članak

Osijek dobiva modernu tramvajsku mrežu vrijednu 267 milijuna kuna

– Današnjim potpisom ugovora započinjemo realizaciju jednog od najvećih prometnih projekta na području Osijeka u posljednjih 30 godina. Ovo je jedno vrijeme bila najopterećenija lokalna cesta u cijeloj Hrvatskoj, sada je najopterećenija gradska transverzala. Snažnim zalaganjem Osječko-baranjske županije na čelu sa županom Anušićem, Vlade Republike Hrvatske i resornih ministarstava osigurali smo sredstva za rješenje najvećeg prometnog čepa u gradu. Grad Osijek samostalno ne bi mogao financirati ovaj projekt, zato zahvaljujem Vladi i svima koji sudjeluju u ovom projektu, izjavio je gradonačelnik Osijek Ivan Radić.

Izdvojeni članak

[FOTO] Pogledajte kako napreduju radovi novog stadiona u Osijeku

Uime izvođača radova Zoran Škorić rekao je kako su u tijeku pripremni radovi te da uskoro slijedi zatvaranje prometa na cijelome zahvatu u dužini od 400 metara. Ocijenio je kako ono neće ugroziti gradski promet, te najavio prve radove koji uključuju izmještanje željezničke pruge.

– Generacije sanjaju taj podvožnjak i rješenje tog prometnog problema. Projekt je dosta zahtjevan, a olakšat će ulaz i izlaz iz južnog dijela grada, kao i prilaz budućem Gospodarskom centru. S ovim projektima i nizom drugih, poput popunjavanja Zone Nemetin, RDC-a za voće i povrće, Prve gimnazije, KBC-a i drugih, Osijek doista postaje ono što i je, metropola istočne Hrvatske, rekao je župan Anušić.

Izdvojeni članak

Na najvećem gradilištu u Osijeku marljivo se radi

Osim ovoga ugovora, danas je sa Zamjenikom direktora IGH Regionalnog centra Osijek Ernestom Evićem potpisan i ugovor za uslugu stručnoga nadzora vrijedan 1,2 milijuna kuna, a svečanome potpisivanju ugovora nazočio je i Ivan Anušić, župan Osječko-baranjske županije.
U Osijeku počinje izgradnja podvožnjaka od 54 milijuna kuna, pogledajte gdje će prometovati
Share via
Copy link
Powered by Social Snap