Pretraga

Započela gradnja POS zgrada u Sisku za 30 obitelji: Kvadrat ide i do 1.500 eura

A- A+

U Sisku je započela izgradnja višestambenih zgrada iz Programa društveno poticane stanogradnje. Dvije zgrade s ukupno 30 stanova gradi zajednica ponuditelja Radanović, Tehning građenje i Tehnogradnja Sisak. Predviđena cijena stanova u ovim zgradama je 1.489,50 eura po metru kvadratnom.

POS stanovi Sisak

POS stanovi u Sisku | foto: Grad Sisak

U svrhu realizacije Programa društveno poticane stanogradnje (POS) u Gradu Sisku, Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) zaključila je Ugovor o građenju sa zajednicom ponuditelja. Tako će stanove graditi RADANOVIĆ d.o.o., TEHNING GRAĐENJE i TEHNOGRADNJA SISAK d.o.o.. Izvođači su 27. ožujka uvedeni u posao.

Time je započeta izgradnja dviju građevina POS-a s ukupno 30 stanova, od čega svaka zgrada broji 15 stanova. Ovi stambeni objekti imat će i vlastita parkirališna mjesta, ukupne neto korisne površine 2.011 m2. Zgrade će uz prizemlje imati tri kata, a iste će se graditi na nekretninama označenim kao k.č.br. 291/4 i 294/143, upisane u k.o. Sisak Stari.

Izdvojeni članak

U Sisku kreće izgradnja POS-ove višestambene zgrade za 30 obitelji: Evo kako će izgledati

Građevine će imati ukupno 8 jednosobnih stanova, 14 dvosobnih stanova i 8 trosobnih stanova. Predviđena cijena stana iznosi 1.489,50 €/m2. Grad Sisak je za realizaciju ovog Programa osigurao zemljište i komunalnu infrastrukturu, a sudjeluje i u sufinanciranju izgradnje u iznosu od 180.007,66 eura s pdv-om.

Podsjećamo, zgrade su to koje se grade nakon dvije godine procedure koje vodi APN. Dva je puta APN morao ponoviti postupak javnog nadmetanja za izgradnju POS zgrada, jer se na prvi natječaj niti jedan ponuditelj nije javio. Na drugom su natječaju pristigle dvije ponude, no, niti rezultatom drugog natječaja nije bilo moguće odabrati izvođača jer su obje ponude bile više od planirane vrijednosti.

Ipak, nakon što je početkom ove godine povišena etalonska cijena izgradnje, najniža ponuda koju je APN u nadmetanju dobio trenutno je viša za 1,35 milijuna kuna, odnosno 180 tisuća eura od planirane vrijednosti gradnje. Stoga je Grad Sisak donio odluku o sufinanciranju kako bi najpovoljnija ponuda na nadmetanju mogla biti prihvaćena i kako bi se zgrade, nakon dvije godine procedure koju vodi APN, napokon počele graditi. Više o tome možete pročitati ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap