Pretraga

U Sisku kreće izgradnja POS-ove višestambene zgrade za 30 obitelji: Evo kako će izgledati

A- A+

Gradsko vijeće Grada Siska donijelo je odluku o sufinanciranju izgradnje višestambenih zgrada prema POS-u. Na području Grada Siska izgradit će se stanovi za 30 obitelji. Za gradnju je izdvojeno 180 tisuća eura.

POS stanovi Sisak

POS stanovi Sisak | foto: Grad Sisak

Na području Grada Siska provode program društveno poticane stanogradnje. Omogućena je izgradnja POS-ovih zgrada na Zelenom brijegu. To je dobra vijest za 30 obitelji s prioritetne liste na kojoj se nalaze 63 sisačke mlade obitelji.

Nakon što je Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama morala ponoviti postupak javnog nadmetanja za izgradnju POS zgrada, jer se na prvi natječaj niti jedan ponuditelj nije javio, na drugom su natječaju pristigle dvije ponude. No, niti rezultatom drugog natječaja nije bilo moguće odabrati izvođača jer su obje ponude bile više od planirane vrijednosti.

Ipak, nakon što je početkom ove godine povišena etalonska cijena izgradnje, najniža ponuda koju je APN u nadmetanju dobio trenutno je viša za 1,35 milijuna kuna, odnosno 180 tisuća eura od planirane vrijednosti gradnje. Stoga je Grad Sisak donio odluku o sufinanciranju kako bi najpovoljnija ponuda na nadmetanju mogla biti prihvaćena i kako bi se zgrade, nakon dvije godine procedure koju vodi APN, napokon počele graditi.

Izdvojeni članak

Nove POS-ove zgrade u Sisku: APN postao vlasnik gradskog zemljišta u Zelenom brijegu

Već ranije je Grad Sisak darovao građevinsko zemljište za izgradnju POS stanova i preuzeo trošak opremanja komunalnom infrastrukturom i priključcima kako bi omogućio što jeftiniju izgradnju POS-ovih stanova na Zelenom brijegu i najnižu moguću cijenu kupcima stanova.

Program društveno poticane stanogradnje POS pokrenut je još 2001. godine s ciljem da se građanima omogući rješavanje stambenog pitanja po uvjetima znatno povoljnijim od tržišnih. Pravo na podnošenje zahtjeva za kupnju stana iz Programa POS-a imaju svi građani – državljani Republike Hrvatske. Važno je da nemaju odgovarajuće riješeno stambeno pitanje, odnosno nemaju odgovarajući stan.

Veličina stana koju kupac može kupiti ovisi o broju članova obiteljskog kućanstva te kreditnoj sposobnosti. Svi uvjeti su definirani Zakonom o društveno poticanoj stanogradnji. Više o gradnji POS stanova možete čitati ovdje.

 

Copy link
Powered by Social Snap