Pretraga

Nove POS-ove zgrade u Sisku: APN postao vlasnik gradskog zemljišta u Zelenom brijegu

A- A+

Jučerašnjim potpisivanjem ugovora započela je realizacija programa poticane stanogradnje na području Siska. Potpisanim ugovorom APN je postao vlasnik gradskog zemljišta u sisačkoj četvrti Zeleni brijeg na kojem će se graditi dvije stambene zgrade.

pos sisak

Poticana stanogradnja Sisak, potpisivanje predugovora | foto: Grad Sisak

U dvije nove POS-ove zgrade u Sisku nalazit će se ukupno trideset stanova.

Sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Dragan Hristov potpisali su dokumentaciju kojom u Sisku kreće realizacija programa poticane stanogradnje.

Jučer potpisanim Predugovorom o međusobnim pravima i obvezama u pogledu izgradnje građevina prema provedbenom programu društveno poticane stanogradnje te Ugovorom o prijenosu prava vlasništva APN postaje vlasnik gradskog zemljišta u četvrti Zeleni brijeg.

Novi dom za 30 obitelji

Potpisivanje ugovora gradonačelnica Ikić Baniček vidi kao velik i značajan korak u realizaciji programa društveno poticane stanogradnje u Sisku.

– Usprkos brojnim izazovima u suradnji s APN-om odradili smo veliki posao. Između ostalog, utvrđena je i konačna lista reda prvenstva, pa će zahvaljujući programu društveno poticane stanogradnje 30 mladih obitelji riješiti svoje stambeno pitanje. Vjerujem da će se suradnja Grada Siska s APN-om nastaviti i ubuduće, navodi Ikić Baniček.

Direktor APN-a Dragan Hristov izrazio je zadovoljstvo što se Grad Sisak uključio u program društveno poticane stanogradnje. Istaknuo je i kako se nada da će sisački primjer potaknuti i druge gradove i općine na području Sisačko-moslavačke županije da se uključe i tako privuku mlade obitelji da žive, rade i ostanu na ovom području.

Izdvojeni članak

Hrvatski gradić privukao pozornost svjetskih medija: Prodaju kuće i gradilišta za jednu kunu

Troškove opremanja zemljišta odgovarajućom komunalnom infrastrukturom, priključenja na komunalnu infrastrukturu, komunalni doprinos te uređenja pristupne ceste, javnih površina i javne rasvjete u potpunosti će snositi Grad Sisak.

Osim toga, Grad je preuzeo obvezu naručivanja i organiziranja geotehničkih istražnih radova terena i izradu cjelovite projektne dokumentacije za ishođenje građevinskih dozvola.

– Zahvaljujući svemu tome, Grad Sisak će utjecati na cijenu stana što će pridonijeti nižoj konačnoj cijeni stanova po kojoj će ih građani kupovati, zaključuju iz Grada.

Nove POS-ove zgrade u Sisku: APN postao vlasnik gradskog zemljišta u Zelenom brijegu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap