Pretraga

450 tisuća kuna štete: Kaznena prijava DORH-u zbog spajanja poslovnih prostora na Autobusnom kolodvoru

A- A+

Luka Grabušić, voditelj Autobusnog kolodvora Zagreb, kazneno je prijavljen DORH-u zbog potpisivanja ugovora o zakupu poslovnih prostora na zagrebačkom kolodvoru. Opširnu prijavu podnio je dugogodišnji ugostitelj Tomislav Gojević, koji smatra da je Grabušić Autobusni kolodvor oštetio za 450.000,oo kuna.

Autobusni kolodvor, Luka Grabušić | foto: Facebook, Google Maps

Luka Grabušić član je Stranke rada i solidarnosti – Bandić Milan 365.

Ugovor o zakupu poslovnih prostora na Autobusnom kolodvoru Zagreb doveo je do podnošenja kaznene prijave DORH-u. Naime, jedan od ugostitelja na Autobusnom kolodvoru, Tomislav Gojević, smatra da je voditelj Holdingove podružnice, Luka Grabušić, pogodovanjem kolodvor oštetio za 450.000,00 kuna.

Cijela priča krenula je zbog zakupa tri poslovna prostora za koje je Grabušić potpisao ugovore s tvrtkom Valbo snaga krajem rujna prošle godine.

Natječaj za dva poslovna prostora

Dva poslovna prostora na Autobusnom kolodvoru Zagreb dani su u zakup. Natječaj raspisuje Luka Grabušić, voditelj Autobusnog kolodvora i član Stranke rada i solidarnosti – Bandić Milan 365. Početna cijena za zakup prostora bila je tri tisuće kuna mjesečno za prostore veličine šest, odnosno sedam četvornih metara.

Na natječaj se javlja Valbo snaga, tvrtka poznata po lancu Ali Kebaba, čija je ponuda iznosila tri tisuće i sedam kuna. Bila je to najpovoljnija ponuda.

Ubrzo nakon prvog natječaja Grabušić raspisuje i drugi, također za poslovni prostor čiji bi zakup iznosio minimalno četiri tisuće kuna. Ovaj put riječ je o prostoru od 97 kvadrata. Tri poslovna prostora, dva manja u zakupu za tri tisuće kuna i jedan od skoro 100 kvadrata za četiri tisuće kuna. Pomalo neobično.

No, u svakom zašto postoji i zato, pa tako i u ovom slučaju. Naime, najveći prostor nema izlaz na hodnik kolodvora, ali nalazi se iza dva manja prostora koji ga imaju.

Na natječaj se ponovno javlja Valbo snaga s ponudom od 6500 kuna mjesečno te tako i treći prostor odlazi njima, piše 24 sata.

Izdvojeni članak

Kućica kraj velikog trgovačkog centra podijelila građane

Preuređenje prostora usprkos zabrani

Nakon što su prostore zakupili iz tvrtke Valbo snaga stiže dopis s molbom za odgodu plaćanja zakupa zbog potrebe preuređenja prostora. Ali, uz dopis stiže i skica preuređenja koja otkriva da će se prostori, unatoč tome što to potpisani ugovori zabranjuju, spojiti.

Kako navodi 24 sata, voditelj Grabušić tada daje suglasnost za odgodu plaćanja zakupa, a spajanje se više ne spominje. Jer, ono bi iziskivalo i suglasnost Grada i Holdinga, ali i legalizaciju.

Osnovano se sumnja da postoji dogovor Grabušića i Valbo snage na štetu Autobusnog kolodvora. Jer drugi eventualni ponuditelji nisu znali u vrijeme natječaja da se prostori mogu spojiti. Da su oglašeni natječaji s tom mogućnošću spajanja, zakupnina bi bila i 20.000 kuna mjesečno po tržišnim cijenama. Na razlici cijene će Autobusni kolodvor kroz pet godina trajanja zakupa izgubiti oko 450.000 kuna, a što će biti nepripadna korist tvrtki Valbo snaga, navodi u svojoj kaznenoj prijavi ugostitelj Tomislav Gojević.

Grabušić, pišu iz 24 sata, navodi da su natječaji transparentno raspisani i da su se svi na njih mogli javiti te da ne zna radi li se na spajanju poslovnih prostora.

Copy link
Powered by Social Snap