Pretraga

Kućica kraj velikog trgovačkog centra podijelila građane

A- A+

Kuća s ugla Horvaćanske i Rudeške za neke je tužan znak prebrze urbanizacije dok neki prozivaju vlasnika jer svoju nekretninu nije želio prodati investitorima za ponuđenu cijenu koja je, kako se svojevremeno pisalo, iznosila čak 600 tisuća eura.

Foto: Google Maps

Fotografija malene kućice tik do trgovačkog centra Point, izazvala je lavinu rekcija na društvenim mrežama, a posebno u grupi Zakaj volim Zagreb.

Prizor s ugla Horvaćanske i Rudeške za neke je tužan znak prebrze urbanizacije dok neki prozivaju vlasnika jer svoju nekretninu nije želio prodati investitorima za ponuđenu cijenu. Naime, priča ide skoro 10 godina u natrag kada su mediji pisali kako se vlasnik objekta sudi s investitorima s kojima se nije mogao dogovoriti oko cijene.

Izdvojeni članak

[Fotogalerija] Neobična kuća na Sveticama – Nazire li se obnova?

Nije prihvatio ponudu

– Investitori su u početku gradnje došli i ponudili mi iznos za moju kuću i zemljište koji mi nije odgovarao. Nisam odmah pristao, pa nitko ne pristaje na prvu ponudu. Posljedica su gradnje i kopanja temelja i moji popucali zidovi, ali ne vjerujem da će se to sanirati, kazao je 2012. za Večernji list vlasnik kućice.

Tada su naveli kako se svojedobno spominjala odbijena ponuda od 600 tisuća eura za 400-tinjak četvornih metara okućnice i kuće dok su vlasnik i vještaci, navodno, smatrali kako ona vrijedi čak 1,45 milijuna eura.

Izdvojeni članak

Bilježnica troškova o izgradnji zagrebačke kuće iz 1939. krije lijepu priču

Građani su neodlučni

Iako nije poznato u čiju je korist završilo suđenje, kućica još stoji na istom mjestu, dok građani ostaju podijeljeni u mišljenju podržavaju li vlasnikovu odluku ili pak misle da je zbog lakomosti propustio izuzetnu priliku.

Sam autor fotografije objavljene u grupi kazao je kako je njegova poanta fotografije “nešto s puno duše i veliki trgovački centar bez imalo duše” s čime se dio komentatora složio navodeći kako je hrabro što je “mali čovjek” pokazao zube krupnom kapitalu. Neki su pak naveli i kako je nevjerojatno da se može na taj način približiti najbližem susjednom zemljištu, koje još uz to ima i kuću.

Ipak, ne smatraju svi potez vlasnika hrabrim.

– Nudili su mu za tu ruševinu toliku lovu da je mogao uzet 400 metara od jezera kuću od 200 kvadrata, novije gradnje, s toliko i više dvorišta, kazao je jedan Zagrepčanin. Dok su se drugi složili kako je pohlepa glavni razlog zbog kojega vlasnik nije prodao nekretninu koja, prema njihovim navodima, danas ipak ne može postići prijašnju cijenu.

 

Copy link
Powered by Social Snap