Pretraga

Čak 68.000 logističkih kvadrata u zoni Meridian 16 već je zakupljeno

A- A+

Svi raspoloživi kapaciteti za zakup, unatoč rekordnoj veličini centra već su otišli, točnije, u objektima tlocrtne veličine 68.000 četvornih metara već danas ne postoje slobodni kvadrati za nove, navodno i dalje brojne zainteresirane zakupce.

Foto: Google maps

Najveća investicija u području logistike u Hrvatskoj realizira se na području Grada Velike Gorice u jedinstvenoj poslovnoj zoni Meridian 16, u tamošnjoj općini Vukovina.

U samoj zoni već drugu godinu posluje Atlanticov logističko-distributivni centar (investicija 20 mil eura kroz suradnju s Kamgradom), zatim ostale izgrađene skladišne kapacitete manjih investitora, ali i dva aktualna koji su u fazi gradnje s ukupno procijenjenom vrijednošću od cca 100 milijuna eura, piše Poslovni dnevnik.

Izdvojeni članak

U Ogulinu se gradi najveća tvornica podnih laminata: Patentna rješenja osigurala su im vodeće mjesto na tržištu

Mnogi su zainteresirani

Vrijednost najvećeg projekta kreće se oko 60 milijuna eura, a investitor je zagrebačka tvrtka Log expert one. Svi raspoloživi kapaciteti za zakup, unatoč rekordnoj veličini centra već su otišli, točnije, u objektima tlocrtne veličine 68.000 četvornih metara već danas ne postoje slobodni kvadrati za nove, navodno i dalje brojne zainteresirane zakupce, piše Poslovni dnevnik.

Zanimljivo je i kako će projekt tvrtke Log expert koja se razvija na površini zemljišta od cca 173.000 m2, cijelom površinom krova imati postavljene solarne ploče, što će predstavljati jedno od većih solarnih objekata kod nas.

Izdvojeni članak

Međunarodni investitor gradi u Puli: Do kraja 2022. godine na Vidikovcu 38 visokokvalitetnih stanova

U Hrvatskoj nedostaje skladišnih kapaciteta

Nije strana informacija da u Hrvatskoj nedostaje skladišnih kapaciteta što je još dodatno potaknuto pandemijskim rastom online trgovine.

Novi investitor ovime je tako projektom, kroz sklopljene ugovore o zakupu skladišnog prostora po završetku investicije, praktički omogućio dovođenje priličnog broja internacionalnih kompanija i zakupaca prostora koji su zainteresirani za distribuciju njihovih roba u Hrvatskoj te regiji iz novih skladišta.

 

Copy link
Powered by Social Snap