Pretraga

Međunarodni investitor gradi u Puli: Do kraja 2022. godine na Vidikovcu 38 visokokvalitetnih stanova

A- A+

Međunarodni investitori prepoznali su potencijal Pule koji ih je potaknuo na gradnju visokokvalitetnih stanova na Vidikovcu. Kako kažu, neadekvatnu i nekvalitetnu ponudu do kraja 2022. godine promijenit će njihovi novoizgrađeni stanovi na Novoj Verudi.

Vidikovac Residence | foto: Vidikovac Residence

Vidikovac Residence naziv je novog kompleksa čija se gradnja na pulskom Vidikovcu planira dovršiti do kraja 2022. godine.

Novi stambeni kompleks u Rizzijevoj ulici na dijelu Nove Verude građanima Pule i zainteresiranim kupcima nudit će 38 visokokvalitetnih stanova. Dio grada, koji je od centra udaljen samo 2,5 kilometra, tako postaje lokacija budućeg urbanog obiteljskog naselja.

Pomno osmišljeni projekt na obroncima Monte Paradisa nastavlja se na nizove Verude Porat projektirane krajem prošlog stoljeća.

Želje investitora i vizije projektanata

Iza kompleksa Vidikovac Residence stoji istoimena kompanija koju su osnovali investicijski fond ALFI i domaća tvrtka Moja investicija. Za svoj novi projekt kažu da će nadmašiti dosadašnje standarde u gradnji urbanih naselja.

– Pri projektiranju se vodilo računa o vizuri naselja i urbanoj morfologiji, no istovremeno naglasak je na novim standardima u arhitekturi, izvedbi, materijalima i opremi, a sve u svrhu modernijeg i komfornijeg načina života, navode iz Vidikovac Residence-a.

O ALFI fondu:

Investicijski ALFI fond iz Slovenije osnovan je s primarnim ciljem investiranja u razvoj nekretnina i rekonstruiranja tvrtki. Na tržištu je prisutan od 2017. godine, a do danas je napravio više od 20 investicija na području Slovenije i Hrvatske. U projektu na Vidikovcu s ALFI fondom surađuju dvije domaće tvrtke iz Pule, Moja investicija i Premium nekretnine koje djeluju na području Istre.

Deset budućih manjih stambenih objekata rezultat su želja investitora i vizije projektanata. Objekti su koncipirani u dva niza koji su zamišljeni tako da tijekom cijele godine imaju optimalno osunčanje, kao i intimu te zelenilo s posebnom brigom za okolnu izgradnju.

Po tipologiji objekti spadaju u poluugrađene i ugrađene zgrade manjih gabarita, a koje će, navode investitori, biti posložene u skladnu cjelinu.

Vidikovac Residence | foto: Vidikovac Residence

Trenutna okvirna prodajna cijena iznosi 2.490 eura po kvadratnom metru stambenog objekta. Prema navodima investitora, svi objekti trebali bi biti dovršeni do kraja 2022. godine, a službena prodaja počet će nakon ishodovanja građevinske dozvole.

Izdvojeni članak

U splitskoj Visokoj grade se dvije zgrade: Evo što će kupci dobiti za 3000 eura po kvadratu

U početnoj fazi projektiranja, navodi investitor, postavljena su određena pitanja.

– Bi li sebi kupili stan u toj zgradi? Biste li živjeli u jednom od tih stanova koje ste projektirali? Jeste li ih projektirali kao da ih projektirate za sebe, navode neka od njih

Vidikovac Residence | foto: Vidikovac Residence

Copy link
Powered by Social Snap