Pretraga

Dovršeni radovi na novoj prometnici u Gospodarskoj zoni: Projekt vrijedan gotovo 13 milijuna kuna

A- A+

U jaskanskoj Gospodarskoj zoni koja zapošljava preko 1.000 ljudi, izgrađena je nova prometnica, a projekt vrijedan gotovo 13 milijuna kuna sufinanciran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Grad Jastrebarsko uspješno je proveo projekt ‘Izgradnja prometnica S3, S4 i T10 u Gospodarskoj zoni Jalševac’ KK.03.1.2.28.0001 u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. vrijedan 12.970.144,05 kn. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 11.024.622,44 kn. Projektom je realizirana izgradnja 760,20 metara prometnica sa svom potrebnom infrastrukturom, ukupne površine koridora od 15.076,00 m².

Nova prometnica doprinijet će stvaranju povoljnog okruženja za osnivanje i razvoj poduzeća te unaprjeđenje poduzetničkih aktivnosti na području Urbane aglomeracije Zagreb. Time će se privući nova ulaganja u poslovnu infrastrukturu i investicije koje će doprinijeti otvaranju novih radnih mjesta.

– Ovo je samo jedan od projekata na kojima radimo. Malen grad poput Jastrebarskog, s malim, ali uspješnim timom, može se pohvaliti s čak 33 EU projekta čija je vrijednost veća od 350 milijuna kuna. Do sada smo realizirali njih 16, trenutno ih provodimo 10 vrijednih više od 275 milijuna kuna, a prijavili smo novih sedam. Ovaj projekt je bitan jer otvara nove mogućnosti gospodarskih investicija u našoj zoni koje će svoju vrijednost pokazati u budućnosti, naglasio je gradonačelnik Grada Jastrebarskog Zvonimir Novosel.

Na konferenciji održanoj povodom kraja izgradnje prometnice i projekta, sudjelovao je i zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović. Napomenuo je kako je Zagrebačka županija je od početka prepoznala da je bitno razvijati gospodarstvo za što su preduvjet ovakve poslovne zone.

Izdvojeni članak

Kreće obnova dvorca Erdödy:’Ovo je povijesni trenutak’

Novi projekti

– Do sada smo uložili preko 50 milijuna kuna u infrastrukturne investicije i dalje ćemo raditi na poticanju ovakvih projekata što kapacitiranjem županijske uprave tako i sredstvima. Sljedeći tjedan pristupit ćemo potpisivanju ugovora kojim ćemo Gradu Jastrebarskom za projekt dodijeliti dodatnih pola milijuna kuna kako bi se ovaj važan koridor razvio u punom potencijalu, rekao je Tomljenović.

Realizacijom projekta omogućilo se veće iskorištavanje i povećanje površina namijenjenih za poduzetništvo. Na to se osvrnuo i Zdravko Režek, voditelj projekta i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i fondove Europske unije.

– Nadam se da će ova prometnica biti preduvjet za nove investicije u zoni, ali i da se otvore nova radna mjesta koja posljedično dižu standard lokalnog stanovništva, a Gradu donose povećanje financijskih sredstava, dodao je Režek.

Projekt doprinosi ostvarenju opremljene i/ili izgrađene fizičke infrastrukture u površini od 15.076,00 m2 a koja uključuje: prometnu infrastrukturu, vodovodne i kanalizacijske instalacije, te elektroenergetske i EKI kabelske instalacije, ulaganja u poslovnu infrastrukturu, privlačenje novih investicija, povećanje površina namijenjenih za poduzetništvo te stvaranje novih radnih mjesta.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap