Pretraga

Dubrava dobiva novi Dom za starije: Grad Zagreb je raspisao natječaj za arhitektonsko rješenje

A- A+

Grad Zagreb raspisao je natječaj za izradu arhitektonsko-urbanističkog rješenja novog Doma za starije u Dubravi. Radove će Društvo arhitekata Zagreb primati do 3. srpnja, a određen je i nagradni fond. Ukupna vrijednost cijelog projekta, uključujući i gradnju, iznosi 13,1 milijun eura.

Parcela na kojoj bi se trebao graditi novi Dom za starije Dubrava | Foto: DAZ

Grad Zagreb raspisao je, a Društvo arhitekata Zagreba (DAZ) organiziralo je i provodi natječaj za izradu arhitektonsko-urbanističkog rješenja novog Doma za starije Dubrava.

Predmet natječaja je izrada arhitektonsko-urbanističkog idejnog rješenja Doma za starije osobe Dubrava sukladno “Programu natječaja za idejno rješenje novog objekta Doma za starije osobe Dubrava“ izrađenom od Zavoda za prostorno uređenje Grada Zagreba u studenom 2022. godine i ovlaštenog arhitekta-urbanista Borisa Gregurića.

Cilj provedbe natječaja je dobivanje funkcionalno i oblikovno najboljeg rješenja novog Doma za starije osobe Dubrava u Zagrebu, kapaciteta 200 korisnika, prema programskoj strukturi koja je sastavni dio Programa.

Odluka u kolovozu

Rok za predaju projekata, odnosno natječajnih radova je ponedjeljak, 3. srpnja do 16 sati. Natjecatelji imaju pravo dostaviti pitanja do srijede 17. svibnja. Pisani odgovori bit će objavljeni u Elektroničkom oglasniku javne nabave RH u Narodnim novinama (EOJN), i na stranici DAZ-a do 24. svibnja.

Očekivani završetak rada Ocjenjivačkog suda u sastavu diplomiranih inženjera arhitekture Tomislava Petrinjaka, Darka Manestra, profesora Tina Svena Franića, Ive Bedenko i Borisa Gregurića, uz Filipa Kelavu kao zamjenika je u srijedu 2. kolovoza.

Tehničku komisiju čine diplomirane inženjerke arhitekture Mirna Barac i profesorica Zrinka Barišić Marenić, dok je tajnik natječaja predsjednik DAZ-a Tihomil Matković.

Vrijednost projekta i radova

Određen je i nagradni fond u neto iznosu od 39.551,40 eura. Ocjenjivački sud će dodijeliti nagrade radovima koji su stručno izrađeni i odgovaraju uvjetima natječaja. Prva nagrada iznosi 15.820,56 eura, druga 9.887,85 eura, treća 5.932,71 eura, četvrta 4.746,17 eura, a peta nagrada je 3.164,11 eura.

Procijenjena vrijednost nabave, od uspostave natječaja do izgradnje objekta, uređenja okoliša i opremanja Doma za starije osobe u Dubravi je 13.163.047,18 eura. Planirana okvirna sveukupna vrijednost investicije građenja iznosi 12.781.903,25 eura bez PDV-a, pri čemu planirana okvirna vrijednost (bez PDV-a) izgradnje zgrade iznosi 1.200 eura po četvornom metru bruto, okoliša 200 eura po četvornom metru i opremanja 350 eura po četvornom metru.

Cjelokupni tekst natječaja pogledajte ispod teksta.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Copy link
Powered by Social Snap