Pretraga

Dubrovnik dobiva novu obilaznicu, poznat izvođač radova

A- A+

Ugovoreni su konstrukcijski radovi za obilaznici naselja Mravinca u Dubrovniku vrijedni  više od 1,6 milijuna eura. Ovdje će se raditi nova prometnica, trasa dužine 1.500 metara koja bi trebala biti u funkciji sredinom 2026. godine. Rok za izvođenje radova je 18 mjeseci.

Dubrovnik

Dubrovnik | foto: Freepik, wirestock

Nakon više od desetljeća lobiranja, nova dubrovačka obilaznica uskoro s papira seli u stvarnost. Projekt je dobio izvođača radova. Ugovor o izvođenju radova na obilaznici naselja Mravinca vrijedan više od 1,6 milijuna eura potpisali su ravnatelj Županijske uprave za ceste Ivo Kaštelan i direktor Dubrovnik cesta Roberto Krile.

Izdvojeni članak

Gradnja tunela Kozjak kreće u veljači, izvođač kineski CRBC

Riječ je o obilaznici naselja Mravinca, odnosno kompletno novoj trasi dužine 1500 metara. Vrijednost radova je više od 1,6 milijuna eura koje u potpunosti financira Županijska uprava za ceste.

– Prethodno smo uložili i 250 tisuća eura u potrebni otkup zemljišta. Postojeća cesta kroz naselje Mravinca je neadekvatna za prometovanje vozila zbog prolaza kroz središte naselja i ima samo jedan kolnički trak. Nova cesta će ići ispod naselja u prvoj fazi do lokaliteta Miholj krst, a u drugoj dalje do Čepikuća, rekao je ovom prilikom ravnatelj ŽUC-a Ivo Kaštelan, a prenosi dalmatinskiportal.hr.

Rok za izvođenje radova je 18 mjeseci. Vjeruje se kako bi za prometovanje sve trebalo bit spremno sredinom 2026. godine.

Doznajte ovdje sve o kontroverznom cestovnom projektu koji je podijelio Dubrovnik.

Copy link
Powered by Social Snap