Pretraga

[FOTO] Bauštelci razriješili veliku dilemu otkrivajući što zapravo jedu za ručak: Je li pobijedio bauštelski sendvič?

A- A+

Pred nešto više od tjedan dana odlučili smo riješiti jedan od najvećih bauštelskih misterija odgovaranjem na pitanje što bauštelci jedu za ručak. U velikoj smo anketi tražili vaše mišljenje, a sada otkrivamo je li bauštelski sendvič uistinu najpopularnija opcija.

bauštelski sendivč

Bauštelski sendvič, ilustracija | foto: Unsplash

Naša anketa prikupila je sveukupno 241 glas.

U anketi objavljenoj krajem svibnja ove godine pitali smo vas što mislite što bauštelci najčešće jedu za ručak. Među ponuđenim opcijama našli su se bauštelski sendvič, varivo s mesom, meso s roštilja, ali i neke zdravije opcije poput salate.

Anketom smo željeli otkriti vaše mišljenje o tome što bauštelci najčešće jedu, a upravo od njih saznali smo je li vaš odabir isti kao i odabir bauštelaca.

Na prvom mjestu…

Pomalo očekivano prvo mjesto naše ankete odlazi bauštelskom sendviču koji je sa 130, odnosno 53,94 posto glasova, definitivno prvo na što pomislite kada netko kaže bauštelski ručak. Drugo mjesto, sa značajno manjim brojem vaših glasova, pripalo je varivu s mesom za kojeg je glasalo 47 čitatelja (19,50 posto).

Velika borba vodila se za treće mjesto koje je na kraju s 27 glasova (11,20 posto) ostalo podijeljeno između mesa s roštilja i kruha i paštete.

Najnepopularnije opcije, s manje od 5 posto glasova, su tjestenina i rižoto (2,90 posto) i salata za koju je svoj glas dalo troje čitatelja (1,24 posto).

A što kažu bauštelci?

Kako bi saznali jesu li naši čitatelji bili u pravu kada su za najčešći bauštelski ručak odabrali bauštelski sendvič odlučili smo razgovarati s nekima od njih koji su trenutno na baušteli kako u Hrvatskoj, tako i van nje.

Odgovori koje smo dobili su šaroliki, no većina njih podupire mišljenje čitatelja – najčešći odabir za ručak je bauštelski sendvič. Ono što ide u njega razlikuje se ovisno o mjestu ili gradu, a često i državi, u kojem je bauštela. Tako će radnici koji su na baušteli na području Republike Hrvatske u svoj bauštelski sendvič najčešće staviti velike količine mesnih narezaka i sira, dok će radnici na baušteli u Austriji ili Njemačkoj odabrati ‘Schnitzel’, ‘Leberkäse’ ili ‘Schweinebraten’.

Radnici koji su svoje radno mjesto pronašli na baušteli preko granica Republike Hrvatske otkrili su nam da se na meniju često nalaze i kobasice, posebice ako je u sklopu bauštele osigurana i kantina, a među popularnijima je ‘Currywurst’. Kao treću najpopularniju opciju u Njemačkoj i Austriji navode Döner Kebab s brojnim dodatcima poput raznih salata i umaka. Kako izgledaju neki od bauštelskih jela pogledajte na fotografijama naših čitatelja.

Popularna opcija neovisno o mjestu rada definitivno je bila i ostala, potvrđuju radnici, kruh s paštetom koji je jedan od najbržih i najlakših jela koji se, kako kažu, jede neovisno gdje si i što radiš.

[FOTO] Bauštelci razriješili veliku dilemu otkrivajući što zapravo jedu za ručak: Je li pobijedio bauštelski sendvič?
Share via
Copy link
Powered by Social Snap