Pretraga

[FOTO] Dario Juričan prijavio Plenkovića inspekciji jer nije nosio zaštitnu kacigu

A- A+

Dario Juričan, filmski redatelj poznat po kritici hrvatskih političara, ovaj put se u najnovijoj Facebook objavio obrušio na premijera, Andreja Plenkovića. Plenković je objavio na svojoj Facebook stranici fotografiju sa samog spajanja mosta na kojoj je vidljivo da za vrijeme radnog procesa nije nosio zaštitnu kacigu i prsluk.

foto: Facebook, Želim biti Milan Bandić gradonačelnik svemira

Nakon što je napokon spojen Pelješki most, uslijedio je niz reakcija od lokalnog stanovništva, koje nije bilo sigurno hoće li ikad dočekati spajanje mosta. Dan nakon samog spajanja, reagirao je i Dario Juričan, i to prijavljujući premijera Andreja Plenkovića Inspektoratu rada. Prenosimo Juričanovu objavu u cijelosti.
PRIJAVA INSPEKTORATU RADA
Dana 28.7.2021. godine premijer Andrej Plenković se na svojoj Facebook stranici https://www.facebook.com/andrej.plenkovic.rh/posts/6003492343025983 pohvalio citiram: “Pelješki most je spojen! Hrvatska je spojena! Realizirali smo generacijski i svehrvatski projekt. Hvala svima!”
Zabrinut sam i žalosti me što je Plenković svojim postupkom – nenošenjem zaštitne kacige i prsluka za vrijeme radnog procesa doveo u zabludu cijeli državni vrh RH, ugrozio sigurnost svite, a time je prekršen i Zakon o zaštiti na radu (NN 71/14, 118/14, 154/14 , 94/18, 96/18), te Pravilnik o zaštiti na radu (NN 105/2020).
Ne želim ni zamisliti što bi bilo da je neki element Pelješkog mosta (s nadom da će se zvati Most Milana Bandića) pričepio Plenkovićev ego. Tragedija.
Stoga molim Inspektorat rada da postupi sukladno ovlastima i zakonskoj obvezi i kaznom ukaže na HDZ-ovo nepoštivanje pravnog poretka i zakona RH.
Premijer je radnim danom dostupan na: Vlada RH, Adresa: Trg svetog Marka 2, Zagreb, ukoliko ga tamo ne nađete pitajte Martinu Bienenfeld gdje je nova špelunka za tajne sastanke.
S poštovanjem,
Dario Juričan, gradonačelnik svemira i počasni gradonačelnik Vruje

Copy link
Powered by Social Snap