Pretraga

[FOTO] Predstavljeno idejno rješenje gradskog bazena u Opatiji, evo kako izgleda

A- A+

Opatija uskoro dobiva novi gradski bazen. Na svom Facebook profilu, gradonačelnik Fernardo Kirigin je predstavio idejno rješenje gradskog bazena koji će se raditi prema projektu mladog opatijskog arhitekte Ivana Brozine. Idući koraci uključuju ishođenje građevinske dozvole te prikupljanje potrebnih sredstava.

Idejno rješenje gradskog bazen Opatija | foto: Facebook, Fernardo Kirigin

Gradski će se bazen izgraditi u neposrednoj blizini sportske dvorane Marino Cvetković, a zadovoljstvo zbog nadolazećeg projekta je putem Facebook objave podijelio i gradonačelnik Fernardo Kirigin. Njegov status prenosimo u cijelosti.

–  Veseli me što sa svima vama napokon mogu podijeliti idejno rješenje na kojem smo radili posljednjih nekoliko mjeseci, a koje je jako važno za naš grad. Tik uz Sportsku dvoranu Marino Cvetković izgradit ćemo zatvoreni gradski bazen koji će biti na usluzi svim našim građanima, posebice djeci, a Vaterpolo klubu Opatija ostvarit će se sve o čemu su sanjale generacije vaterpolista!

Idejno rješenje gradskog bazena Opatija | foto: Facebook, Fernardo Kirigin

 

Idejno rješenje gradskog bazena u Opatiji | foto: Facebook, Fernardo Kirigin

Riješili smo početne probleme vezane uz samu lokaciju i smještaj objekta, imamo odlično rješenje prema idejnom projektu mladog opatijskog arhitekta Ivana Brozine, ali pred nama je još puno posla: projektiranja, ishodovanja dozvola za gradnju te, najvažnije, osiguravanje sredstava za izgradnju.

No, siguran sam da ćemo uspješno savladati te izazove i da neće biti nepremostivih prepreka u ostvarenju cilja: da Opatija dobije bazen kakav zaslužuje, bazen s najljepšim pogledom, napisao je Kirigin.

Idejno rješenje gradskog bazena u Opatiji | foto: Facebook, Fernardo Kirigin

Obzirom da funkciju gradonačelnika obnaša godinu dana, tim je povodom predstavio rezultate svog rada. Između ostalog, komentirao je i izgradnju novog bazena.

– Pokrenuli smo i projekte koji traže dugoročno planiranje i provedbu. Među takvim projektima je izgradnja gradskog bazena, kojim ćemo ostvariti desetljećima željeni cilj pružanja doma za sportaše vodenih sportova, brojnu djecu koja treniraju plivanje i vaterpolo, pružiti prostor za rekreaciju građanima, omogućiti razvoj sportskog turizma ali i zaokružiti – posebice uz novi stadion na čijem se planiranju paralelno radi – opatijsku sportsku infrastrukturu koja će biti na doista vrhunskoj razini, istaknuo je gradonačelnik Kirigin.

Copy link
Powered by Social Snap