Pretraga

Grade se polupodzemni spremnici: U Splitu 340 kontejnera, vrijedni skoro 8 milijuna kuna

A- A+

U Zagrebu i u Splitu je počelo postavljanje podzemnih i polupodzemnih spremnika. I dok će se u Zagrebu isti postavljati samo po centru, u Splitu su raspoređeni na 85 lokacija u cijelom gradu. Planiraju postaviti čak 340 kontejnera kroz godinu dana.

Polupodzemni spremnici u Splitu, foto: Facebook, Čistoća Split

Upravljanje otpadom je jedna od bitnijih tema o kojoj se već mjesecima raspravlja. I dok postoji puno zadrški oko novog sustava koji će se početi primjenjivati 1. listopada u Zagrebu, ono što svi očekuju jest napokon izgradnja podzemnih i polupodzemnih spremnika. Istovremeno je započela izgradnja u Zagrebu i Splitu. Više o tome možete pročitati ovdje.

U Splitu je planirana izgradnja 340 kontejnera na 85 lokacija, a plan je da se izgradnja dovrši kroz godinu dana. Kako su nam rekli iz Grada, u provedbi projekta javlja se problem prostora na koje je moguće postaviti spremnike. Problem predstavljaju i već postojeće ukopane instalacije vodovoda, kanalizacije, telefonije i struje.

Izdvojeni članak

Tomašević detaljno objasnio novi sustav naplate otpada: Dolaze službene vrećice, kazne za prekršaje

Kako bi počela provedba projekta, potrebno je dobiti suglasnost Gradske uprave za sve lokacije, a nakon toga kreću radovi na iskopu i postavljanju spremnika, a na kraju svega slijede završni radovi i uređenje okoliša.

Saznali smo isto tako da će spremnike isporučiti tvrtka STP d.o.o., odnosno njihov ugovorni podizvođač ‘Klin Podstrana’, koji će obaviti radove postavljanja. Ukupna vrijednost projekta tako iznosi čak 7,9 milijuna kuna.

Grade se polupodzemni spremnici: U Splitu 340 kontejnera, vrijedni skoro 8 milijuna kuna
Share via
Copy link
Powered by Social Snap