Pretraga

Gredelj će modernizirati slovačke vlakove: Potpisali ugovor od 40 milijuna eura

A- A+

TŽV Gredelj je dobio ugovor s češkom tvrtkom CZ Loko za modernizaciju dvadeset lokomotiva serije 742 u moderne lokomotive EffiShunter 1000M za slovačkog državnog teretnog prijevoznika ZSSK Cargo. Ugovor je ukupne vrijednosti 40 milijuna eura. U ugovoru postoji mogućnost za modernizaciju dodatnih 20 lokomotiva.

Pogon Gredelj | TŽV Gredelj

Gredelj će morati provesti opsežnu i složenu modernizaciju lokomotive 742, a samo neki dijelovi lokomotive će ostati originalni. No i preostali originalnoi dijelovi će proći kroz veliku modernizaciju i mnoge preinake. Snaga motora s unutarnjim izgaranjem je 1.000 kW, što omogućuje maksimalnu brzinu od 100 kilometara po satu, piše Jutarnji list.

Izdvojeni članak

Končar će proizvesti 70 novih vlakova na struju za HŽ: Vlakovi će ići do 160 km/h

U Gredeljovom pogonu u Zagrebu modernizirat će se glavni okvir i bit će izrađeni svi elektro i zračni sustavi, uključujući i završnu montažu lokomotive. Tvrtka CZ Loko u Jihlavi modernizirat će okretna postolja, vučne motore i osigurati izradu modernizacijskog paketa za lokomotivu.

Tvrtka Gredelj više od 125 godine bavi se proizvodnjom, projektiranjem, rekonstrukcijom, modernizacijom i održavanjem svih vrsta željezničkih vozila.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap