Pretraga

HRejting otkrio tko vodi u utrci za Zagreb: Državni tajnik u Ministarstvu graditeljstva nema razloga za veselje

A- A+

Tomislav Tomašević, prema istraživanju HRejtinga čiji su rezultati objavljeni u Dnevniku HTV-a  vodi u utrci za prvog čovjeka Zagreba, a koje je provedeno od 16. do 19. travnja na uzorku od 600 ispitanika.

Foto: Unsplash

Tomislav Tomašević trenutačno uživa 34,6% biračke potpore, dok ni trećinu njegovih glasova dobivaju gotovo izjednačeniHDZ-ov Davor Filipović (10,3%) i SDP-ov Joško Klisović (10,1%). Samo dva posto manje od njih ima Miroslav Škoro (8,0%), pa se ni njega trenutačno ne može izbaciti iz igre za drugi krug, kao ni Bandićevu nasljednicu u stranci i Poglavarstvu – Jelenu Pavičić Vukičević (7,8%). Više od pet posto dobiva još samo Vesna Škare Ožbolt (5,9%).

Ostali kandidati su Anka Mrak-Taritaš (2,9%), Mostov Zvonimir Troskot (2,5%) i saborski zastupnik Fokusa Davor Nađi (2,1%). Najgore prema anketi prolaze Marina Pavković iz ‘Obnovimo Zagreb’ (1,0%), nezavisni Herman Vukušić (0,6%) i HNS-ov državni tajnik u Ministarstvu graditeljstva Željko Uhlir (0,4%).

Dok se Tomašević nema razloga brinuti oko ulaska u drugi krug, onima koji se bore za drugo mjesto neće biti lako pa se smatra kako bi presudnu ulogu mogli imati neodlučni birači, kojih je 12,9%.

Izdvojeni članak

Tomašević otkrio što sve planira promijeniti u zapadnom dijelu grada

Što očekivati u drugom krugu?

Prema istraživanju Tomislava Tomaševića protiv HDZ-ova Davora Filipovića – Tomašević pobjeđuje sa 61,8% prema Filipovićevih 21,3%. Sličan rezultat bi bio i kad bi se u drugom krugu našla oba kandidata ljevice. Tomašević osvaja 52,5%, a SDP-ov Joško Klisović 21%. Kad bi u drugom krugu bili Tomašević i Miroslav Škoro – Tomašević postaje gradonačelnik s 64,8% potpore. Škoro dobiva trostruko manje – 18,4%.

Anketa pokazuje da nikakva prijetnja Tomaševiću nije ni Bandićeva nasljednica. Za Jelenu Pavičić Vukičević glasalo bi 23,3%, a za Tomaševića 59,1% birača.

I u slučaju Vesne Škare Ožbolt, omjeri se znatno ne mijenjaju. Rezultat bi bio: 26,5% za Škare Ožbolt, a 57% za Tomaševića.

 

 

Copy link
Powered by Social Snap