Pretraga

Investicijom od milijun eura obnovljena velika kazališna dvorana nakon 35 godina

A- A+

Obnovljena je Dvorana Ciscutti u Istarskom narodnom kazališta. Radove je izvodila građevinska tvrtka Adrion, a vrijednost cijele investicije iznosi nešto manje od milijun eura. Pula je iz gradskog proračuna pokrila 90 posto troškova, dok je Ministarstvo kulture i medija sudjelovalo s iznosom od 100 tisuća eura. Dvorana je zadnji put rekonstruirana još 1989. godine.

Svečano otvorenje nove dvorane u Istarskom narodnom kazalištu

Svečano otvorenje nove dvorane u Istarskom narodnom kazalištu | Foto: Grad Pula

Za obnovu Dvorane Ciscutti u Istarskom narodnom kazalištu, izdvojeno je nešto manje od milijun eura. Grad Pula je sufinancirao realizaciju projekta s 90 posto iznosa iz svojeg proračuna, a Ministarstvo kulture i medija dodijelilo je 100 tisuća eura. Dok je tvrtka Adrion iz Pule izvodila radove, predstave su se tijekom ove kazališne sezone normalno odvijale na takozvanoj maloj sceni.

Izdvojeni članak

Revitalizacija gradskih spomenika kulture: Kazalište i knjižnica dobivaju blistavo osvježenje

Dvorana Ciscutti svečano je otvorena uz operu Nozza Istriana Antonia Smareglie. Djelo skladatelja rođenog prije točno 170 godina, izvedena je u koprodukciji s HNK Ivana pl. Zajca Rijeka. Praizvedba ove opere u Istarskom narodnom kazalištu odvila se davne 1908., a impresivna zgrada postoji još od 1879. godine.

Pogledajte ovdje kako izgleda Zagrebačko gradsko kazalište Komedija nakon osam mjeseci duge konstrukcijske obnove.

Copy link
Powered by Social Snap