Pretraga

Dovršena konstrukcijska obnova Zagrebačkog gradskog kazališta ‘Komedija’

A- A+

Jedno od zagrebačkih kazališta s najdugovječnijom tradicijom, napokon se, nakon konstrukcijske obnove duge osam mjeseci, vratilo u svoje izvorne prostore na zagrebačkom Kaptolu. Radi se o Zagrebačkom gradskom kazalištu ‘Komedija.’ Građani navikli na staru ‘Komediju’ ponovno će moći u potpunosti uživati u predstavama, a glumci će se vratiti u svoje matično kazalište. Za obnovu su utrošena oko dva milijuna eura, od čega je Fond solidarnosti refundirao oko 1,1 milijun eura.

Kazalište Komedija obnova

Obnovljeno Zagrebačko gradsko kazalište ‘Komedija’ | Foto: Tomislav Tomašević/Facebook

Završena je konstrukcijska obnova Zagrebačkog gradsko kazališta ‘Komedija.’ Započeta je u ožujku ove godine, a ovom kazalištu sada predstoji i energetska obnova. Za konstrukcijsku obnovu izdvojena su oko dva milijuna eura, a Fond solidarnosti potpomogao je taj iznos s oko 1,1 milijunom eura.

Izdvojeni članak

[FOTO] Prepoznajete li ovo ‘kazalište’?

Nedavno je obnovljeno i Gradsko dramsko kazalište ‘Gavella’ koje se 27. listopada također vratilo na svoje staro mjesto, u Frankopansku ulicu. U obnovu i dogradnju ‘Gavelle’ investirano je oko 5 milijuna eura, od čega 10 % iz Fonda solidarnosti EU. Dogradnjom je ovo kazalište dobilo potpuno novu malu scenu nazvanu Mala Gavella. Obnovljen je i Atrij kazališta te potencijalna treća scena za specifične izvedbe i događanja.

U završnoj su fazi i obnove drugih kulturnih ustanova, poput Muzeja Prigorja, Čuvaonice Etnografskog muzeja, Hrvatskog prirodoslovnog muzeja i Arheološkog muzeja, a krenula je i obnova Umjetničkog paviljona.

Pogledajte ovdje kako je tvrtka ING-GRAD rekonstruirala Malo rimsko kazalište u Puli.

Copy link
Powered by Social Snap