Pretraga

Ivošević prozvao splitske konzervatore: Naša bogata baština je postala ljetni fast food

A- A+

Bojan Ivošević, splitski dogradonačelnik, na svojem je Facebooku prozvao konzervatorski odjel u Splitu. Tvrdi da je naša bogata baština postala jeftini fast food, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture.

Pogled sa zvonika sv. Duje u Splitu, foto: bauštela.hr | Ana Šoda

Ivošević je napisao poduži status na Facebooku u kojemu je detaljno objasnio što se događa u Gradu i zašto se na svakom koraku nalaze ugostiteljski objekti. Kako je rekao, većina poslovnih prostora u staroj gradskoj jezgri se pretvaraju u isključivo ugostiteljske objekte, što odobrava konzervatorski odjel u Splitu.

– Većina građana ne zna da je svaku prenamjenu iz trgovine u ugostiteljstvo morao blagosloviti i konzervatorski odjel u Splitu. Naša bogata baština tako je pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture postala jeftini ljetni fast food, napisao je Ivošević.

Status je napisao potaknut time što je u gradsku upravo došlo novo odobrenje koje ide na štetu javnog interesa – na Pjaci će se umjesto trgovačke djelatnosti (Ispod Ure) otvoriti još jedna slastičarna. Ivošević je rekao kako konzervatorski odjel odobrava svaki zahtjev za prenamjenom, bez ikakvih kriterija.

Na kraju se dotakao jednog slučaja koji nema odobrenje konzervatorskog odjela – diskoteke u Trogirskoj ulici. Pita gdje je konzervatorska inspekcija u tom slučaju i kako su izdani MTU – minimalni tehnički uvjeti? Prenosimo  i čitavu objavu.

Izdvojeni članak

Raspisan natječaj: Bira se novi ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje u Splitu

Godinama svjedočimo propadanju splitske stare gradske jezgre i pretvaranju većine poslovnih prostora u isključivo ugostiteljske objekte.

Većina građana ne zna da je svaku prenamjenu iz trgovine u ugostiteljstvo morao blagosloviti i konzervatorski odjel u Splitu. Naša bogata baština tako je pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture postala jeftini ljetni fast food.

Danas nam je u gradsku upravu stiglo novo odobrenje koje pokazuje da konzervatorski odjel nastavlja odobravati svaki zahtjev za prenamjenom, bez ikakvih kriterija i na štetu javnog interesa, pa tako uskoro na Pjaci umjesto trgovačke djelatnosti (Ispod Ure) možemo očekivati još jednu slastičarnu.

P.S. Diskoteka u Trogirskoj nema odobrenje konzervatorskog odjela u Splitu pa se postavlja pitanje gdje je konzervatorska inspekcija i kako su izdani MTU?

Ivošević prozvao splitske konzervatore: Naša bogata baština je postala ljetni fast food
Share via
Copy link
Powered by Social Snap