Pretraga

Jedna od najpoznatijih dvorana na svijetu mijenja ime u ‘Crypto.com Arena’

A- A+

Dvorana Staples Center u Los Angelesu u prosincu će promijeniti ime zahvaljujući multimilijunskom ugovoru kojeg je uprava dvorane sklopila sa singapurskom kompanijom Crypto.com. Ni manje ni više, dvorana će se zvati ‘Crypto.com Arena’.

Staples centar Los Angeles

Staples Center Los Angeles | Foto: Unsplash

Radi se o ugovoru vrijednom čak 700 milijuna dolara, a u specifikacijama piše kako će se natpis na dvorani promijeniti tek u lipnju sljedeće godine, iako od Božića kreće re-branding s novim imenom.

Inače, radi se o stadionu na kojem igraju NBA-ovci Los Angeles Clippersi i Los Angeles Lakersi, košarkašice iz WNBA lige Los Angeles Sparks i hokejaška NHL momčad Los Angeles Kings. Stadion je dosad bio i domaćin velikih boksačkih događaja, ali i zvijezde poput Brucea Springsteena i Taylor Swift su nastupale na tom parketu.

Staples Center Los Angeles | Foto: Unsplash

Staples Center je otvoren 1999. godine, a ima kapacitet za 20.000 gledatelja. S druge strane, tvrtka Crypto.com pokrenuta je 2016. godine i prema web stranici, ima oko 10 milijuna korisnika i oko 3 tisuće zaposlenih. Njena glavna djelatnost je vođenje internetske burze koja korisnicima omogućuje trgovinu i pohranu kriptovaluta, a nedavno je lansirala i vlastiti token.

Suosnivač tvrtke, Kris Marszalek, rekao je za Los Angeles Times da će “u sljedećih nekoliko godina ljudi gledati unatrag na ovaj trenutak kao na trenutak kada je kripto prešao ponor u mainstream”.

 

Jedna od najpoznatijih dvorana na svijetu mijenja ime u ‘Crypto.com Arena’
Share via
Copy link
Powered by Social Snap